; Кунчев: Благодаря на проф. Кантарджиев | 24Zdrave.bg

Кунчев: Благодаря на проф. Кантарджиев

10 юни 2021, 01:23 3  8812 Новини

Според главния здравен инспектор Ангел Кунчев пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев е законно, тъй като всеки може да бъде пенсиониран без негово съгласие.

Освен юридически аспект обаче то има и човешка страна.

„Единствено мога да кажа голямо „Благодаря“ на проф. Кантарджиев и за това, което направи тази година и половина, и за това, че центърът му в последните години направи много за надзора на заразните болести. Можем да разчитаме изцяло на този център като научен гръб на министерството в областта на инфекциозната патология“, каза Кунчев, цитиран от bTV

Той заедно с министъра на туризма е на инспекция в „Албена“, чиято цел е да се запознае с мерките, които са предприети за безопасно лято както на туристите, така и на работещите в курорта.

Двамата посетиха и ваксинационния център в курорта. Там 75% от работещите вече са ваксинирани.буря в чаша вода
06/10/2021 21:15:26

Пенсиониран е висш държавен чиновник, роден през 1955 г. Следователно, има навършени 65 години още през 2020-та година. Т.е. вероятно даже е пенсиониран със закъснение. Каква е драмата тук? Кой закон е нарушен? Да не би да е очаквал доживотно този пост?

неизвестен
06/10/2021 22:06:29

Ако беше толкова почтен и загрижен за ведомството на което е директор, трябваше още преди да навърши пенсионна възраст да подготви свой заместник и при навършване на пенсионна възраст с достойнство да се оттегли. Незменими няма , особено директори.

нищо ново в Булгаристан
06/12/2021 21:48:39

Имам неприятното усещане, че повечето висши държавни чиновници в България са с неговия манталитет - изживяват се като несменяеми и незаменими, за тях не важат законите на простосмъртните. Всичките им действия са на принципа "след мен потоп". Затова и не се грижат да имат достойни заместници. И няма как да стане - ако ти не си достоен, не би допуснал друг достоен след себе си. Така порочния кръг се повтаря безкрай

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *