; Борисов: Приключихме с третата вълна (Видео) | 24Zdrave.bg

Борисов: Приключихме с третата вълна (Видео)

4 май 2021, 11:17 1  1644 Новини

Ние досега бяхме в една зона с държавите с висок риск. Сега могат нашите критици да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво - пълен локдаун. Така че може с чест да кажем, че сме приключили и третата вълна. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов при пристигането у нас на 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

Борисов заяви, че от тази нощ институтът "Роберт Кох" е извадил България от високорисковите държави и вече сме в зона с по-нисък риск, като Гърция, Малта.

По 30 000 души трябва да се ваксинират на ден, на макс трябва да се мобилизира системата, каза Борисов. Той благодари на ЕК и големите държави-членки на съюза за доставките на ваксини.

Само за последните три дни имаме 323 предотвратени опити за преминаване на мигранти, добави Борисов.

Кой ще определи къде ще има видеонаблюдение и къде няма? Какво значи по възможност? Откъде ще се купят камерите, кога? Естествено, че председател на ЦИК трябва да е от първата политическа сила, това е по Конституция, каза още премиерът в оставка.

Всеки ден чакам да бъде разпуснат този парламент. Това е най-краткият парламент и предполагам, че ще го бавят още, за да приемат още неща. Винаги съм бил за стабилна държава. Такава, в която непрекъснато се правят протести, няма как да върви напред. Да, има смисъл от протестите, ако има за какво. Аз съм за диалог, разбирателство - демокрацията е това и всичко е в техни ръце. Утре могат да направят правителство за 15 дни. След 15 дни подават оставка и отиваме на предсрочни избори. С 3 дни ще забавим изборите. Какво е това нахалство да си приемат закони, а да не съставят правителство, посочва Борисов.

Аз като ставам в 6, 7 и половина ми е средата на деня, коментира той.Бойко
05/04/2021 13:29:04

Бойко,Бойко колко си жалък . Една дума не си казал за изключително високата смъртност. Типично по комунистически.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *