; Ангелов: Отчитаме първи крачки към края на третата вълна (На живо) | 24Zdrave.bg

Ангелов: Отчитаме първи крачки към края на третата вълна (На живо)

8 апр 2021, 10:32 2  2820 Новини

Брифинг относно епидемичната обстановка дават здравният министър Костадин Ангелов и експертите от Националния оперативен щаб. 

Отчитаме първи крачки към края на третата вълна. С малки крачки се намалява заболеваемостта, отбеляза Ангелов. 

Отчитаме намаляване на заетостта на леглата. Вече доближаваме числото на потвърдените случаи с броя на излекуваните.  

България е на 9-то място в ЕС по заболевамост  и на 4-то на Балканите. На 2-ро място сме по смъртност в ЕС, съобщи доц. Ангел Кунчев. 

   Най-показателна е графиката, която показва задържане на случаите и след това лек спад. Данните за тази трета вълна са по-ниски, отколкото тези за втората вълна, допълни Кунчев. 

Бургас вече пречупи кривата и вече върви надолу по отношение на заболеваемостта, съобщи Ангелов. 

По отношение на починалите - не сме достигнали връхната си точка от зимата. Все още нямаме задържане в тази насока. Тенденцията е покачваща се. В болниците наблюдаваме спад на натиска, съобщи д-р Венцислав Мутафчийски.       

Вчера направихме извънреден ваксинационен щаб. "АстраЗенека" да се прилага с повишено внимание на жени под 60 години. Да не се прилага на жени с повишен риск от тромбоза. Решението е идентично с няколко европейски държави. Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

                         Тодор
04/08/2021 16:39:20

За какъв СПАД говорите бе ПЕДЕРАСИ ИЗВРАТЕНИ от малоумния щаб, след като всеки ден умират по НАД 100 човека ? В най-лошия случай на училище трябва да се ходи само доброволно,защото навсякъде се отчита рязък спад на възраста на заболелите и при това в много по-тежки форми от новите щамове. А и последствията се очертават все по-страшни. Но вас това явно не Ви засяга.

Ангел
04/09/2021 09:51:21

СЪД,НЕЗАБАВЕН СЪД ЗА БОРИСОВ И ХОРАТА ОТ ЩАБА, ВИНОВНИ ЗА МНОГОТО ЖЕРТВИ С ТЕХНИТЕ ЛИБЕРАЛНИ МЕРКИ .

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *