; ЕАЛ: Има връзка между ваксината "АстраЗенека" и тромбите | 24Zdrave.bg

ЕАЛ: Има връзка между ваксината "АстраЗенека" и тромбите

6 апр 2021, 03:03 1  11544 Новини

Високопоставен представител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди връзката между поставянето на ваксината срещу ковид на "АстраЗенека" и образуването на тромби в организмите на ваксинирани, предаде Франс прес.

"Вече сме в състояние да кажем, че е ясно, че има връзка с ваксината. Все още обаче не можем да кажем кое е конкретното нещо, което провокира тази реакция", заяви Марко Кавалери, който отговаря за ваксинационната стратегия на ЕМА, в интервю, публикувано в италианския всекидневник "Месаджеро".

Агенцията от днес до 9 април ще обсъжда въпроса с връзката между поставянето на ваксината срещу ковид на "АстраЗенека" и образуването на тромби в организмите на ваксинираните с нея.

"Искаме да имаме точна картина на случващото се, да определим по прецизен начин на какво се дължи причиняваната от ваксината реакция", изтъкна Кавалери, цитиран от БТА.

От няколко седмици има подозрения за възможни сериозни странични ефекти, като например образуването на тромби, при хора, ваксинирани с ваксината на "АстраЗенека".

Бяха регистрирани десетки такива случаи в различни страни. От съображения за сигурност, някои държави преустановиха ваксинирането с ваксината на "Астра Зенека" на хора от определени възрастови групи. Сред тях са Франция, Германия и Канада. Други страни, като например Норвегия и Дания, изцяло преустановиха ваксинирането с "АстраЗенека".отровните ковид ваксини
04/06/2021 17:19:28

Сега рогата си показа Астра-Зенека... А след време ще видим рогата и на другите "ваксини"??? Не може да крещиш за нещо създадено за няколко месеца че е панацея, ей така, без дълготрайни тестове, без серифициране от независими органи...

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *