; Британският вариант на COVID-19 може да причинява по-продължителни инфекции | 24Zdrave.bg

Британският вариант на COVID-19 може да причинява по-продължителни инфекции

23 фев 2021, 12:49 2  1464 Новини

Причината британският вариант на коронавируса да се предава по-лесно от ранните негови версии е, че се запазва по-дълго в заразените хора, предоставяйки им повече време да го разпространяват, предаде Ройтерс, позовавайки се на малко проучване.

За целите на изследването авторите му са отчитали всекидневно вирусния товар при 65 пациенти с Ковид-19, сред които седем, заразени с британския вариант на коронавируса, предава БТА.

Количеството на вируса, пренасяно от пациентите, е било сходно в двете групи. Оказало се обаче, че сред индивидите, заразени с британския вариант B.1.1.7, средната продължителност на инфекцията е била 13,3 дни, в сравнение с 8,2 дни при заразените с по-стара версия на коронавируса.

Времето до достигането на пиковите вирусни натоварвания при пациентите също е било по-дълго при носителите на британския вариант - 5,3 дни срещу 2 дни за по-ранните варианти.

"Констатациите са предварителни, тъй като се основават на седем случая на B.1.1.7", предупреждават изследователите в нерецензиран доклад, публикуван на сайта на Харвардския университет, и допълват: "Въпреки това, ако резултатите бъдат потвърдени от допълнителни данни, може да е необходим по-дълъг период на изолация от препоръчваните в момента 10 дни след появата на симптомите, за да се прекъснат ефективно вторичните инфекции, причинени от този вариант".долу ковид ваксините
02/23/2021 21:54:03

Каквото и да причинява, няма да ни разколебае от отричането на отровните ковид "ваксини"

свободен!!
02/23/2021 23:33:37

Чувствам се свободен да боледувам без лечение или да търся такова, да се пазя от зарази или не! Да търся и избирам измежду различни видове лечения, които ми се предложат. И никакви чиновници и власти не могат да избират всичко това вместо мен с фалшиви аргументи! Не могат да ми вменяват и вина, че с определени ОТ ТЯХ мои действия или бездействия застрашавам живота и здравето на други хора!!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *