; Наказват с лицеви опори чужденци, които са без маски на Бали (Видео) | 24Zdrave.bg

Наказват с лицеви опори чужденци, които са без маски на Бали (Видео)

20 яну 2021, 10:51 4  4160 Новини

Чужденци, хванати без маски на индонезийския остро Бали, са обект на необикновено наказание - лицеви опори, предава RTE.

Видео, което циркулира из социалните мрежи тази седмица, показва как туристи по тениска и шорти са принудени да правят упражнения, докато над тях стоят служители по сигурността.

Властите на Бали направиха носенето на маски задължително на публични места още миналата година, борейки се с бушуващото огнище на COVID-19.

През последните дни обаче десетки чужденци са засечени без маски, уточнява служител по сигурността.

Над 70 души са заплатили глоба от 100 000 рупии (5,86 евро), но други 30 заявили, че нямат пари в брой. Тогава им е наредено да правят лицеви опори.

За тези, които нямат маска изобщо, наказанието е до 50 повторения, а за такива, които просто я носят неправилно - 15.

"Отначало твърдяха, че не са запознати с разпоредбите. След това, че са я забравили, че е мокра или повредена", обясни служителят по сигурността.

Някои индонезийци на острова също са станали жертви на това наказание. 

Властите на Бали предупредиха, че чужденци, които нарушават разпоредбите, могат да бъдат изгонени от страната, въпреки че до момента няма данни някой да е депортиран, защото не носи маска.

Островът все още е затворен за туристи, но е дом на много чуждестранни граждани. Също така чужденци, живеещи по други места в Индонезия, все още могат да посещават Бали.уолъс
01/20/2021 13:54:42

Достоен български (в името на човешката свобода) отговор би бил щабар (принудително) да погълне маска по избор - кеф му медицинска, кеф му прахова, кеф му самоделна... всъщност най-добре и трите, така де, първо, второ и трето - като в ресторант:) - готин клип ще стане, мноооого лайкове ще събере

новия световен ред - в ход
01/21/2021 12:57:35

Показват какви унижения ни чакат с идването на Новия световен ред. И то това са най-малките унижения. Предстоят всевъзможни рестрикции - за пътуване (особено между държавите), посещения на опоределени обществени места; въвеждане на изцяло електронни разплащания с цел поставяне в пълна зависимост на всеки. Представете си, някаква институция, тип Биг Брадър, по всяко време ще може да добавя или премахва каквито си иска количества електронни пари към картата на всеки, бе изобщо да има законова и реална възможност за противопоставяне. С други думи, ще се изпълни казаното в Библията

Точно маските са виновни
01/21/2021 15:15:00

Абе разберете че именно маските са виновни на запад да нямат стихване както в България. Маската намалява броя на вирусите, които попадат в този, който се заразява. И вирусите, които са малко се елиминират ако не се размножават достатъчно бързо. С маска могат да заразяват само вирусите, които могат да се размножат по-бързо и произвеждат много повече вируси от тези, които биха попаднали без маска. И в течение на времето остават само щамове, които заразяват с по-малко вируси по-бързо и по-тежко.

Точно маските са виновни
01/21/2021 15:18:24

България с либерални мерки заразата спада а на запад със много по-строги мерки нямат резултати. Като хвърлиха маските през май не се мреше масово, имаше спад на заразяването. И сега като има много хора без маски го прекарват леко, даже не ходят на лекар и където се събере тумба, като в Габрово, случаите за доктор падат защото хората го карат като настинка. Истинската мярка е да го преболедуваме по-леко. И да разпространим щам, който не предизвиква пбевмония. И затова трябва да не се преследват и ограничават леките случаи и техните контакти. Който има пневмония ще не ще ше иде в болница, да спират неговите контакти. Но който има вирус, който не предизвиква паталогия трябва да му плащат да целува хората по улицата. Защото наистина ги ваксинира.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *