; Пандемията води до влошане на затлъстяването сред населението | 24Zdrave.bg

Пандемията води до влошане на затлъстяването сред населението

17 яну 2021, 11:41 2  2448 Новини

60 % от населението в България е с наднормено тегло и това е рисков фактор при COVID-19, категорични са специалистите.

„Всичко е много свързано. Ние се намираме в пандемия от COVID-19, но повече от 20 години се намираме в пандемия от затлъстяване. При него ние всички виждаме резултат, но се борим с нещо което не рабираме.

Това е хронично заболяване, което е свързано с натрупване на голямо количество мастна тъкан в организма“, обясни коремният хирург от Александровска болница - доцент доктор Константин Гроздев, предава NOVA.

Той добавя, че тази тъкан е един „орган“, който създава хронично възпаление. „Тя променя и имунитета на човек и го прави по-слав. Свързана е и с много придружаващи заболявания, като води до тяхното развитие“, добавя специалистът.

Според него, пандемията от COVID-19 също води до влошане на затлъстяването сред населението, защото хората се движат далеч по-малко.ковид-индустрия
01/17/2021 12:15:38

Де да беше само затлъстяването. Слабохарактерните хора се тъпчат и дебелеят и без ковида. Най-лошото е, че ковида и "мерките" нанасят непоправими щети на съзнанието и психиката. И това всъщност е една от генералните цели на рептилите, измислили зловещата ковид индустрия.

Пешо
01/18/2021 09:40:38

То есвен храна има и изрязходване на храна. И здравето не е точно най-ниско изразходване на храна и да стоим вързани в леглото, както го предпочитат така наречените лекари виросовъди в днешно време. Мярка: затварят се фитнеси и спортни зали. Затварят се Здравни заведения, рехабилитация, ... И е повече от ясно какво искат -- да бе могат да се срещат хората да не говорят без да могат да могат да ги подслушват и контролират. Да забранят каквато и да е политическа дискусия. Ами какво може да се прави освен да дебелеем по заповед на тъпите министерски заповеди на министъра на *здравеопазването". Докторите май станаха най-големите демагози. Пуснаха само малките ученици, защото те за политика не приказват.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *