; Министър Ангелов: Най-важно е опазването на живота и здравето на всеки човек | 24Zdrave.bg

Министър Ангелов: Най-важно е опазването на живота и здравето на всеки човек

16 яну 2021, 03:06 4  1080 Новини

„Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19”. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който прие на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов, съобщиха от здравното министерство.

Министър Ангелов обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични мерки се случва след задълбочен анализ на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората. При спад на заболяемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат, подчерта още здравният министър.

„Вие чукате на отворена врата. Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с COVID-19”, допълни министър Ангелов.

В края на срещата, участниците в нея определиха разговора като конструктивен и се обединиха около тезата, че диалогът между тях трябва да продължи, за да се намерят най-правилните решения за всички. Министърът на културата Боил Банов покани представителите на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ още на 26-ти януари, за да обсъдят параметрите по бъдеща програма в подкрепа на танцовите школи.уолъс
01/16/2021 17:18:23

Нещастнико, не си ли чувал хубавата българска (всъщност турска, ама карай) поговорка - Насила хубост не става, а и да става не бива! Престани да успиваш хората с фалшивия си алтруизъм, знаем за какво става дума всъщност - слуга си на ЗЛОТО... макар да допускам че от глупост може да не го съзнаваш, това обаче не променя нищо - враг си на свободата и нормалността, ще ти се търси сметка за всичко!

БКП завинаги
01/16/2021 18:40:56

Колко повече някой се напъва на всеослушание да обявява колко е алтруистичен, толкова повече е обратното. Все още помним комунизма и такива статийки не минават. Да припомня лозунга от онова време - всичко в името на човека, всичко за благото на човека. Другарите го изпълняваха стриктно и с усърдие, но само за собственото си благо... Та и сега така...

Пешо
01/16/2021 22:37:05

Девиза на министър Ангелов: Да се спаси редник Райън! Защото е единствения останал син на майка си. Та девиза е: да се спаси редник Райън жертвайки всички останали, майка му включително. Абе министър на здравеопазването, как не разбра че случаите паднаха именно защото хората престанаха да ходят по доктори. Защото шанса да се излекуваш в къщи от настинка е много по-голям от шанса да го излекуваш измежду 10 болни с различни вируси в болницата, с антибиотици, които могат да те направят диабетик или с ремдесвир, който спира белтъчния синтез и даже и африканците го отказаха за ебола защото я камилата я камиларя. И предполагам че ако най-после престане да прави медицина с полицай и домашен арест ще си даде сметка че вируса вече е минал през повечето и че вече има характер на хрема, защото ако е по-тежко пазвантите му го арестуват. Ама нищо, той и на хремави е доволен, ако може да отчете бройка.

Бай Тошо
01/18/2021 12:43:36

То това сме го чували: "грижата за Човека първа грижа на Партията". Даже знаехме кой е човека. Но май нямаше тогава да не се събират 15 на едно место или да не се спортува в зала. Ама то сега и Човека май в Брюксел или в Пфайзер. В коя европетилетка сме? 4-тата от ерата на меркелостан? Или май петата.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *