; Понижаването на антигените не значи намаляване на имунитета към COVID-19 | 24Zdrave.bg

Понижаването на антигените не значи намаляване на имунитета към COVID-19

16 яну 2021, 12:11 2  1692 Новини

Понижаването на количеството на антигените няколко месеца след изкарана коронавирусна инфекция не означава и понижаване на нивото на защита от заболяването, заявиха специалисти от руския регулатор "Роспотребнадзор", цитирани от ТАСС.

"Роспотребнадзор" уточнява, че плавното понижаване на титъра /количеството/ на антигените след няколко месеца след прекараното заболяване от новата коронавирусна инфекция не е свидетелство за липса на защита, предава БТА.

Даже при минимално ниво на хуморален имунитет, съществува клетъчен имунитет и памет на клетките , които дават ефективна защита. Научните изследвания в тази област продължават", се казва в съобщение на ведомството.

По-рано епидемиологът от "Роспотребнадзор" Василий Амикин съобщи, че имунитетът след изкарана коронавирусна инфекция, по данни от предварителни изследвания, се запазва от три до пет месеца, като започва да се понижава след третия.уолъс
01/16/2021 12:29:49

С една дума - титрите за антитела НЕ трябва да се приравняват на имунитет, ако ги имаш - добре, ако ги нямаш пак може да си имунизиран срещу вируса, за това става дума... при това Т-клетъчния имунитет е много по-важен и дълготраен от хуморалния, акцента на медицинско-фармацевтичната мафия върху последния е с ваксинално-рекетьорски мотиви, не че не знаят как стоят нещата, просто не им изнася

тази информация ще бъде игнорирана от рептилите
01/16/2021 13:05:15

Понеше тази информация идва от Русия, ще бъде удобно обявена за "невярна". А това на всичкото отгоре не е и новина, а учебникарска истина за имунолозите.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *