; Откриха 18 мутации на коронавируса в рускиня | 24Zdrave.bg

Откриха 18 мутации на коронавируса в рускиня

12 яну 2021, 10:52 2  3680 Новини

Руски учени описаха случай на жена с отслабена имунна система, в чието тяло коронавирусът е развил 18 мутации, пише "Известия", като се на доклад на учени от института „Сколково“ (Сколтех), предаде Dariknews. 

Жената е 47-годишна, с лимфом и се е заразила с COVID-19 през април. До септември нейните тестове за коронавирус сат положителни.  Диагнозата й е неходжкинов дифузен В-клетъчен лимфом (злокачествена неоплазма) в стадий IV. Тя се заразява в отделението по време на химиотерапия.

Мутациите съвпадат с тези, проявили се по-рано при други пациенти с отслабен имунитет, и с тези, възникващи при "британския" вариант на коронавируса. Това поясни Константин Крутовски, професор в Катедрата по геномика и биоинформатика на Сибирския федерален университет, професор в университета в Гьотинген.

Освен това две от 18-те мутации съвпадат с тези, открити у заразените норки от фермите в Дания, се казва в доклада.уолъс
01/12/2021 12:08:36

От всичко това може да се заключи следното - "мутанти", неподатливи на ваксините ще се появят неизбежно (ако изобщо приемем ваксините за стратегия на борба с вируса), което за пореден път подчертава важността на грижата на всеки един човек за собственото му здраве и функционална имунна система - тя се бори с патогените, не някой (ваксината) друг! Това значи чист въздух, чиста вода, чиста и питателна храна, движение и спорт, достатъчен сън и липса на стрес... и патогените нямат шанс!

водка и вирус
01/13/2021 08:37:08

А у руските алкохолици ако знаете колко мутации се откриват.... И то не само на коронката.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *