Британският лекар Гита Мейкър-Кларк предложи да се ядат няколко храни, които могат да подобрят защитните сили на организма.
Тя подчерта, че имунната система се нуждае от комплекс от витамини и минерали - A, C, D, E, B6 и B12, фолиева киселина, цинк, желязо, мед и селен.
Така зелените зеленчуци, морковите и пъпешът ще запълнят нуждите на организма от витамин А, съобщава Daily Express. Тиквата и сладките картофи имат същите свойства.
Достатъчно количество витамин Е, от което тялото се нуждае, се съдържа в ядките, спанака и слънчогледовото олио. За да попълните запасите от витамин С, лекарят препоръчва да се ядат броколи, чушки, брюкселско зеле и цитрусови плодове.
Според експерта запасите от витамин D трябва да се попълват от октомври до март. Като се има предвид, че този витамин се съдържа в малко количество храни, лекарят препоръчва да не се пренебрегват добрите стари хранителни добавки.
Ще припомним, че през ноември германски учени от Института по молекулярна вирусология на Медицинския център към Университета в Улм съобщиха, че сокът от арония помага да се потиснат до 97% от вируса SARS-CoV-2.
Сокът от нар и зеленият чай също показаха своята ефективност в това.
КОМЕНТАРИ 3
01/04/2021 00:57:33
Храни да предпазват?? Луди ли сте. Само мерки, локдауни и ваксини по 3 пъти на ден за всички, доживотно - това е истинското предпазване
01/29/2021 14:21:48
150 Храни, Билки, Съединиения и информация wizio.eu/med/corona/
01/29/2021 23:18:17
Много ви е жалка информацията @ корона вирус ето ви "жокер": Според експерти, женският полов хормон естроген е в състояние да блокира ACE2 рецептора, използван от коронавируса, за да влезе в тялото. А мъжкият хормон Androgen (Андроген), както е отбелязано в изследването, напротив, повишава способността на вируса да инфектира клетките... за Antiandrogen: Мента, Женско биле, Зелен чай...
ОСТАВИ КОМЕНТАР