; Кунчев: Разхвабваме мерките, ако новозаразените станат 300 на 100 000 души | 24Zdrave.bg

Кунчев: Разхвабваме мерките, ако новозаразените станат 300 на 100 000 души

5 дек 2020, 12:56 2  6460 Новини

При спадане на регистрираните случаи с коронавирус на 300 на 100 хиляди души в рамките на 14 дни ще разхлабим мерките, заяви доц. Ангел Кунчев при гостуването си в Радио Дарик. В момента са 600 на 100 хиляди души.

В средата на януари е възможно да започнат първите ваксинации в България, като това ще е ваксината на „Пфайзер“, допълни гостът в студиото.

Доц. Кунчев посочи, че трябва да минат трите фази за изследване на ваксината, за да е безопасна, това се прави за тези ваксини, които ще се прилагат у нас.

България ще използва 7 ваксини, които ЕК прие, а Комисията ги е поръчала. Нашата страна ще получи 1,75 процента от общия брой на ваксините, а това означава, че те ще покриват цялото население на страната за две ваксинации.

Доц. Кунчев обясни как ще действат ваксините и каква е разликата между тях. Тези ваксини ще действат за голям период от време, тъй като коронавирусът е стабилен и вероятно един път поставенау ваксината ще предпазва за дълъг период от време, за разлика от вируса на грипа, който се променя и е необходимо да се правят всяка година нови ваксини.

Главният здравен инспектор подчерта още, че много рядко се случват странични ефекти от прилагането на ваксините и в никакъв случай това не трябва да е причина да не се ваксинират хората.

Ваксинирането ще е доброволно и безплатно, подчерта доц. Кунчев, но е възможно да се появят изисквания от страна на други държави, авиокомпания или работодатели, да се представя документ за поставена ваксина.уолъс
12/05/2020 14:12:32

Нали е ясно за каква "доброволност" става дума? след като "е възможно да се появят изисквания от страна на държави, авиокомпании и РАБОТОДАТЕЛИ да се представя документ за поставена ваксина"!!! Такива "изисквания" ВЕЧЕ ИМА тук-там по света, ЕС (глобалистка структура) също ни готви такива, например платформата за "безопасно пътуване" Common Pass... ще дойдат и биометричните/имунизационни паспорти и всички останали простотии, с които Бил Гейтс и сие ни заплашват от месеци, чертаейки пътя към тоталитарното "Ново нормално" на контролирания достъп до (почти) всичко... Който има капка мозък и обича свободата да се готви за СЪПРОТИВА с всички възможни средства... свободата (да вземаш сам, без принуда, решения за тялото си) няма дойде даром!

Пешо
12/05/2020 21:14:01

Отново бърка. Вируса е стабилен само ако няма мерки. Ако има натиск за селекция на вируса, той мутира. Когато поставиха маските в Испания на всички, вируса нямаше друг шанс освен да селекционира мутант, който се резпросранява и с маска. И той измести съществуващите до този момент щамове. И като започнат ваксиниране, което ще продължи година, значително повече от активният период в който вируса заразява, вируса ще мутира 100 пъти за да се нагоди към ваксината. Много по-малко жертви ще се дадат ако не се спират безсимптомните случаи.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *