; Първо ваксинират лекари и полицаи (Видео) | 24Zdrave.bg

Първо ваксинират лекари и полицаи (Видео)

3 дек 2020, 02:26 1  4304 Новини

Лекарите, сестрите, санитарите, полицаите ще са първите ваксинирани срещу коронавируса след Нова година,  предвижда план, представен днес на премиера Бойко Борисов от шефа на съвета за имунизацията проф. Красимир Гигов и здравния министър Костадин Александров.

В приоритетните групи са и хората над 70-годишна възраст, съобщиха от правителството след разговора. „Планът реално е готов“, казал проф. Гигов на премиера.

Борисов отбелязал, че щом дойде първата ваксина, държавата ще е готова на всеки българин, който поиска, да му бъде поставена доброволно и безплатно. 

„Всички членки заедно инвестирахме в създаването на 7 ваксини. Те ще дойдат по различно време, а всяка има своята уникалност. Това е добре, защото българските граждани ще са достатъчно информирани коя ваксина биха предпочели да си сложат“, каза Борисов. Сега експерти обсъждат дали България да участва и в поръчка за осма ваксина, която ще е на пазара в края на 2021 г.уолъс
12/03/2020 21:21:36

Лекарите и сестрите изглеждат обречени, полицаите обаче биха могли да окажат (въоръжена) съпротива... в тях ни е надеждата за отпор на ваксиналния терор

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *