; Проф. Момеков: Не използвайте ивермектин за лечение на коронавируса | 24Zdrave.bg

Проф. Момеков: Не използвайте ивермектин за лечение на коронавируса

30 ное 2020, 05:48 1  12144 Новини

СЗО е много важна организация, но тя няма регулаторна функция и не може да вменява на регулаторите какво да се използва и какво - не. Ремдесивир не е панацея, но помага на пациенти с коронавирусна инфекция в определен стадий. Това заяви проф. Георги Момеков, председател на Българско научно дружество по фармация в "Лице в лице" по Би Ти Ви по повод споровете дали медикаментът ремдесивир помага при лечение на коронавирус.

По думите му постоянно излизат проучвания, според които няма полза от лечението на COVID-19 с хидроксихлорохин.

Той препоръча да не се използва ивермектин за лечение на коронавируса.

Основната ползва от антибиотиците при COVID е да потиснат доказана или предполагаема вирусна инфекция, каза проф. Момеков.

Според него у нас първоначално ще влязат прекалено малко бройки от ваксината, затова трябва да се помисли за хората на първа линия.

 Пешо
11/30/2020 20:07:09

Проблема за хидроксихинина е не дали помага. Проблема е че се натрупва и не се изхвърля. Леталмата му доза е 3,5 г / 70 кг човек с нормално телосложение. Всъщност трябва да се броят само мускулите. Пречи на белтъчния синтез, с други думи, стапя мускулите. И не само бисепсите, ами и сърцето и артериите. А се дава по 400 мг на ден, така че за 10 дни се натрупва токсичната доза. Кръвното пада, защото артериите нямат мускул, сърцето отслабва и започва фибрилация и в кря на краищата смърт поради сърдечна недостатъчност. От 400 мг хинин никой няма да умре. Ама от 4г, се умира. Това е може би основната причина за смърт в мадридските болници през март и както виждам, за съжаление и в София го прилагат. Ако се дава в дозите на аналгин хинина, по 50 мг, няма да има никаквии проблеми.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *