; Племенницата на Яворов кара тежък COVID-19 | 24Zdrave.bg

Племенницата на Яворов кара тежък COVID-19

26 ное 2020, 01:28  8040 Новини

Лицето ми се покри с огнени петна, едва оцеляхме със съпруга ми!, казва Явора Стоилова

"Изолирах се с мъжа ми и добре, че имаме близки, които да ни пазаруват лекарства и храна, защото иначе не знам как ще оцелеем. Болни сме от този вирус, като симптомите му ту отшумяват, ту се появяват отново. Започнаха с тежка хрема, загуба на обоняние и вкус. После се появи сериозната ми кашлица. А аз имам хроничен бронхит от времето, когато живеехме в Сицилия и изкарах две бронхопневмонии. После се появи и огромният обрив - изведнъж пламнах, тялото и лицето ми се покриха с огненочервени петна, получих и конюнктивит. Имах и сърбеж в очите и силни болки по тялото". Това сподели Явора Стоилова, дъщеря на художника Васил Стоилов и потомка по майчина линия на поета Яворов. Двамата със съпругът й Кен карат тежка ковид инфекция. Все още са си вкъщи в столицата, като смятат, че все пак болестта отшумява.

"Поне вече нямаме температура, главоболие и болки в гърлото. Но трябва да пием лекарства до 14-ия ден, а след това ще си направим изследване", сподели внучката на Яворов.

Все пак Явора демонстрира висок дух и е по-разтревожена от разделението между хората, отколкото от самото протичане на болестта. "Много хора го омаловажават, но това е вредно. Разделихме се - едните смятат, че го няма вируса, другите минават в пълно изолиране, което също не е съвсем ефективно. Да запазиш другия, за да запазиш себе си, винаги е най-доброто. Вярвам, че коронавирусът все пак ще ни научи и на нещо добро - да мислим за хората около нас. Ама дали това ще се случи, кой знае", споделя Явора Стоилова.

Желаем на нея и съпруга й бързо възстановяване!*       
* (Няма да бъде показвана)
* *