; Кантарджиев: Липсват контрол и съзнание, наруши се доверието в лекарите | 24Zdrave.bg

Кантарджиев: Липсват контрол и съзнание, наруши се доверието в лекарите

24 ное 2020, 03:11 2  8428 Новини

„Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно“. Това коментира пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

По думите му до 14 ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

„21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните“.

Няма вкарване на хаос в обществото, категоричен е проф. Кантарджиев.

В предаването „12+3“ той подчерта: „Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят... Ако си се заразил с нисковирусно число можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви... Трябва да сме трезви и да не се плашим излишно“.уолъс
11/24/2020 18:35:52

"ТРЯБВА да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно"...!!! Този чува ли се какви ги плямпа? Що за чудовищно примитивни тоталитаризми са това? Да оставим настрана абсурдните и недоказуеми спекулации какво би станало ако това... или онова... (Нийл Фъргюсоновите проекции, например?), по-важното е че да има "алтернативни мнения" и въобще спорове, инакомислие и несъгласия е напълно НОРМАЛНО, това е което ни прави (свободни) ХОРА... Свободата е единствената БЕЗСПОРНА ценност, срещу която няма искрена, спонтанна съпротива... безропотното подчинение и програмирано/принудително единомислие е чисто и просто ТИРАНИЯ (било медицинска, било друга)... Всеки (би трябвало да) е свободен да упражнява правото си на избор, включително да може сам да преценява едни или други рискове и да взима съответни решения за себе си и децата си (стига, разбира се, да е вменяем)... НЕ СМЕ собственост на държавата, основната функция на която е да ЗАЩИТАВА правата ни, не да ги ОТНЕМА!

"Партията никога не греши".. Мусолини
11/25/2020 02:33:17

Добре че беше Мангъров с алтернативно мнение, за да имаме поне нормално лято. Докторе, не се спира епидемия с нещо, което спира 99% от вирусите. Защото останалите 1% ще са точно тези, които не ги спира. И ще остане само варианта на този 1%, който не се спира. Размножавайки се повече от 100те процента в началото. Именно затова маските не помагат, напротив спомагат за разпространението на вируса. Спирайки алтернативните вируси, остават точно тези, които не трябва. И не мнението Ви или на който и да е друг е важно. Важно е меренето на ефекта. Като се мери ефекта на маските той е нулев. Да не говорим че с променящ се вирус ефекта ще е променлив. Именно затова, каквото и да ви е мнението, ако то е закостеняло и не се променя е вредно.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *