; 33-годишен с COVID починал, чакал линейка в София с часове | 24Zdrave.bg

33-годишен с COVID починал, чакал линейка в София с часове

31 окт 2020, 04:48 2  7808 Новини

Спешна помощ: Не е първият случай, няма да е последният, не смогваме

Мъж на 33-години с COVID е починал снощи, след като 2 часа е чакал линейка на Спешната помощ в столицата, съобщи Би Ти Ви.

Мъжът е бил е на домашно лечение, но състоянието му се е влошило. Към 18:30 близките му са се обадили за линейка. След като тя не пристигнала, те се обадили на частна линейка. Оттам обаче ги пратили към Координационния център в столицата, за да намерят свободни места в болницата.

Към 21:00 е намерено място в болницата, след което пристигнала частната линейка, но мъжът починал.

"Това се случва от седмици и ние алармираме. В 18:41 е постъпил сигнала, в 20:23 линейката е била на адреса, но са заварили човека починал. Не е първият случай и за огромно съжаление няма да е последният", каза говорителят на Спешна помощ в София - Катя Сунгарска. 

"Последната работна смяна имаме 418 повиквания, 200 от които са COVID сигнали, уточни тя и допълни, че е невъзможно да се смогне.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случаяВъпрос
11/01/2020 06:41:45

В други медии се описва по-подробно. Момчето е починало от много ниско кръвно налягане. Нещо, което не се предизвиква от вируса, но се предизвиква от хинин. При това е основният ефект от активната съставка на хидроксикинина в токсична доза. Атрофия на мускулите. Включително артерии и сърце. Като се натрупат 3,5 г за 70 кг се получава смърт в 50% от случаите. Просто се разгражда сърцето и артериите. Кръвното пада рязко, сърцето бие по слабо. Установява се при аутопсията, но нали с този вирус на се правят... Всичко си се приписва на вируса. Хинините имат свойството да се изхвърлят много бавно -- половината от приетата доза се изхвърля за един месец. Като дават по 400 мг дезоксихинин, токсичната доза се достига за около седмица и нещо за 70 кг тегло. Та въпроса е: да не би този болен да са му давали хинини? Т.е. Да са го отровили.

уолъс
11/01/2020 10:02:05

Аутопсията в този случай е абсолютно задължителна! Внушението, че здрав - прав млад човек може да бъде убит от "вируса" е отвратителна манипулация, целяща да насажда СТРАХ... Да припомним, че практически всички починали от предишната корона SARS COV1 през 2002/2003 бяха третирани с токсичния "рибавирин", където не ползваха "рибавирин" умрели НЯМАШЕ!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *