; Covid-19 проникна във военното поделение в Асеновград, 15 са заразени | 24Zdrave.bg

Covid-19 проникна във военното поделение в Асеновград, 15 са заразени

30 окт 2020, 05:13 1  9124 Новини

В асеновградското военно формирование са констатирани 15 военнослужещи с положителни проби за COVID-19. Един от тях е настанен в пловдивска болница с леки симптоми. Останалите са на домашно лечение, а контактните лица на всички заразени са изолирани.

Другото голямо огнище е шивашки цех в град.

Това съобщи Общинският оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса.

Кметът на града доктор Христо Грудев заяви, че заболяването е сериозно и всички трябва да пазят себе си и околните. 15 са новите случаи в общината.

Общо 362 са случаите от началото на пандемията досега. През последните две седмици заразените са 178. За същия период са били хоспитализирани 31 души, а четирима са починали.

Инспектори на здравната инспекция съобщават, че често се случва пациенти, които си правят PCR тест, да предоставят недостоверна информация.

Така, обявявайки грешен телефонен номер или адрес, полицейските и здравните служители срещат трудност при откриването им, за да им бъдат връчени предписания.

От щаба в Асеновград призовават гражданите да бъдат коректни, когато дават данни, за да не се губи време и да излагат на риск себе си и контактните им лица.

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград за последните две седмици няма случаи на заболели от коронавирус. Обстановката там е спокойна, като медиатор непрекъснато следи за спазване на противоепидемичните мерки сред населението.

Някои от училищата в община Асеновград вече са преминали на дистанционно обучение. Констатирано е, че отсъствието при по-малките е в рамките на минималните стойности.

Директори на училища уверяват, че мерките се изпълняват стриктно. Независимо, че ученици не посещават учебни занятия присъствено, се прави дезинфекция на помещенията.

В РУ – Асеновград няма констатирани заразени с COVID-19 полицейски служители. Изследвани с OCR тест са 15 души, като всички са с отрицателен резултат.
В пожарната на Асеновград има един карантиниран служител, който е контактен на заразено лице.Пешо
10/31/2020 12:49:46

И сега заради поделението, което е дислоцирано в Асеновград но всъщност не е част от града, изведнъж ще се окаже че пътуващите от Куклен за Германия трябва да пазят карантина...

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *