; Коронавирусът уби грипа: С 98% по-малко случаи на болестта през тази година | 24Zdrave.bg

Коронавирусът уби грипа: С 98% по-малко случаи на болестта през тази година

29 окт 2020, 09:50 3  10712 Новини

Броят на заразените с грип по света през тази година е спаднал с 98% в сравнение с миналата, пише белградският ежедневник „Вечерне новости“.

Въпреки че няма масово тестване за грип, както за коронавирус, Световната здравна организация посочва, че данните по света показват драстичен спад на случаите на тази стара болест в света, пише Питър Андрюс, генетик и научен журналист, в авторски текст за RT.

Като пример той посочва Австралия, където от юли, когато страната влиза в пика на грипния сезон, е регистриран само един случай. Подобна е ситуацията в много страни, където грипът е изчезнал напълно в Южното полукълбо, въпреки че беше сезонът му, предаде Dariknews

Андрюс твърди, че има три възможности защо това е така.

„Първата е, че грипът е изчезнал, защото лекарите и учените неправилно класифицират други респираторни заболявания като Covid-19. В момента обаче подобна теория се третира подобно на тази за плоската Земя“, заявява той.

Втората е, че Covid е „задушил“ грипа.

„Изглежда, че не можете да боледувате от два вируса едновременно. Неотдавнашно проучване на университета в Йейл посочва, че от 13 000 пациенти, лекувани от респираторни заболявания, никой не е имал едновременно вирус, причиняващ настинка и грип. Дори е установено, че белодробната тъкан, която е била изложена на вируси, причиняващи настинки, е устойчива на грипния вирус“, пише Андрюс.

Учените се противопоставят на тази теория, казва Андрюс, тъй като повече от една пета от населението не е било изложено на Covid, така че всички останали могат да бъдат подходящи да се заразят с грип.

„Въпреки това, ако те грешат и ако Covid е много по-широко разпространен, отколкото се смята, „задушаването“ на вируса е подходяща теория, защо няма грип. Въпреки че остава въпросът защо вирусът на SARS CoV-2 „надделя“ над грипния вирус“, пише този генетик и журналист.

„Третата възможност е обяснението, което дават учените, че мерките, въведени поради пандемията от коронавируса, като носене на маски, физическо дистанциране и карантина, също предотвратяват грипа. Тогава обаче остава въпросът - защо тези мерки действат толкова добре срещу грипа, а коронавирусът се разпространява с огромна скорост“, казва Андрюс.

Той добавя, че привържениците на тази теория имат обяснение, че хората с Covid са по-заразни от тези с грип, тъй като короната има по-дълъг инкубационен период и един човек, заразен с нея, може да зарази повече хора, отколкото човек, който има грип.

„Дори всичко това да е вярно, въпросът остава без отговор защо грипът е почти напълно изчезнал“, казва Андрюс.уолъс
10/29/2020 11:15:46

Етикетчета продавааам! Какво ще благоволите да си поръчате ? имаме и "Ковид19", туй най-се харчи напоследък, и "грип"че ни се намира, абе квото кажете - такова ще избичим, хем евтино ги даваме... Та значи "ковидче" да бъде, браво актуален избор! Следващият, моляяя?

грипав
12/30/2020 13:30:52

Грипът е "изчезнал", просто защото е забранен. И то от най-високо място.

Да питат домашния доктор
02/25/2021 12:16:42

Ако попитат някой домашен лекар ще знаят защо вместо да си измислят. Когато някой пациент с отрицателен тест и грипни симптоми отиде на лекар той съгласно заповедите на "здравните" власти се квалифицира като ковид диагностициран по симптоматика. Заради здравето на клиента разбира се. И ако има нещастието да го пратят в някоя болница търговско дружество, защото е по-болен, дори и да е нямал един ковид вирус, няма начин да не хване най-върлия вариант от стаята на ковид болните, с които ще го сложат, веднъж диагностициран като ковуд. И инструкциите на са нови, дори не са български, макар че преписа им на български си е чисто Българска работа. Още през май от СЗО издадоха инструкции до всички членове, участващи в геноцида. Нямането на грип започна от южното полукълбо. Само в Китай, който командва в СЗО имаше нормален грип. Изобщо, новините тази година са пропаганда на геноцида.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *