; И Русе влезе в червената зона на COVID-19, затварят заведенията | 24Zdrave.bg

И Русе влезе в червената зона на COVID-19, затварят заведенията

26 окт 2020, 08:40  5420 Новини

И Русе влезе в червената зона на COVID-19, след като 14-дневната заболеваемост достигна 163 на 100 000 души.

Това обяви заместник-областният управител Свилен Иванов, който временно изпълнява длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб.

От сряда 28 октомври влизат в сила допълнителни допълнителни противоепидемични мерки, които ще са в сила до 8 ноември тази година, съобщи БТА.

В този период се забраняват масовите мероприятия на закрито и открито, ще бъдат затворени нощните барове и дискотеки, а на семейните тържества - като сватба и кръщене, не трябва да присъстват повече от 30 души.

Иванов каза още, че работодателите, които имат възможност да въведат дистанционна работа за служителите си, да се възползват от това.

"Ситуацията е тежка. Имаме притеснения и за натиска върху здравната система", каза Иванов.

Решението на Областния оперативен щаб ще бъде изпратено на директора на Регионалната здравна инспекция, която да подготви и издаде заповедта.

От Русенския университет съобщиха по-рано днес, че всички студенти на висшето училище преминават в онлайн обучение за период от две седмици - от днес до 8 ноември тази година.

По разпореждане на директора на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Маргарита Николова плановият прием и плановите операции в лечебните заведения в област Русе са преустановени от вчера, като мярката ще важи до 30 ноември тази година.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *