; САЩ одобриха лекарството ремдесивир за болнично лечение на пациенти с COVID-19 | 24Zdrave.bg

САЩ одобриха лекарството ремдесивир за болнично лечение на пациенти с COVID-19

23 окт 2020, 09:43 1  4596 Новини

Американската агенция по храните и лекарствата одобри лекарството ремдесивир за лечение на Ковид-19, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. 

Антивирусният препарат - първото лекарство срещу болестта, причинявана от коронавируса, се прилага венозно.

Лекарството, което фармацевтичната компания "Гилиад сайънсис" (Gilead Sciences) нарича Веклури (Veklury), съкращава времето за възстановяване с 5 дни - средно от 15 на 10 дни.

От пролетта насам е разрешено използването на лекарството при спешни случаи, а сега то става първото, получило пълно одобрение в САЩ за лечение на Ковид-19.

От "Гилиад" посочиха, че лекарството е одобрено за пациенти над 12-годишна възраст и тегло поне 40 килограма, които се нуждаят от болнично лечение на инфекция от коронавирус.

Ремдесимир атакува веществото, което вирусът използва, за да се размножава.

От компанията производител обявиха, че в момента посрещат нуждите от лекарството в САЩ и очакват да удовлетворят търсенето в световен мащаб до края на октомври.уолъс
10/23/2020 10:00:34

Ето за какво става дума - контролиран/овладян от Биг Фарма държавен регулатор пробутва безумно скъп, токсичен и доказано безполезен за намаляване на смъртността продукт на Биг Фарма за сметка и чрез фалшиво дискредитиране на доказали се в практиката евтини и ефективни терапии... в тях обаче няма ПАРИ за печелене, ей - толкова е просто

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *