; Сексуалният живот не се променя след лазерно премахване на простата | 24Zdrave.bg

Сексуалният живот не се променя след лазерно премахване на простата

15 окт 2020, 09:30  11020 Новини

Какво е мнението на един от хилядите мъже, опериран от доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза с лазер в известна столична болница:

"Много доволен съм, че ще оперирах в Хил клиник. Познати ме питат не е ли скъпо. Какво по-скъпо имам аз от здравето си? Нищо не ми трябва, освен да съм здрав. Децата се чудят какво да ми купят за рожден ден, за празник - всичко си имам и на моята възраст нуждите ми са скромни.

След като ми махнаха с лазер простатата в Хил клиник, мога да кажа с ръка на сърцето: Екстра съм, не ставам през нощта, уринирам нормално, а и имам повече желание за интимен живот. Сам не очаквах, че като престанат проблемите с простатата, ще се почувствам отново 100% мъж и ще върна либидото си. Колкото до самата лазерна операция - тя мина за по-малко от час. Ползват упойка, която те оставя буден, но обезболен. Можех да говоря с хората от екипа през цялото време, даже се шегувахме. Не съм първа младост, имам и хипертония, и диабет, но от тази операция се възстанових още на следващия ден.

Каква е обстановката? В болницата е чисто, всички са любезни, настаниха ме в отделна стая, от балкона гледах орехово дърво и как катерички сутрин притичват. Все едно съм в хотел, на курорт, а не в клиника. Една нощ преспах в Бояна и на другия ден ме изпратиха по живо, по здраво вкъщи. Струва си всяка стотинка, а и, честно казано, не мога да измисля по-умна инвестиция за парите си", споделя В. Симов (69 г.) от София 

Когато простатата затруднява уринирането, мъжът започва да изпитва:

- редица неприятни усещания;

- чести и неотложни позиви;

- многократни нощни ставания до тоалетна;

- прекъсната, вяла струя;

Обикновено при тези симптоми и чрез преглед с ехограф урологът открива наличие на остатъчна урина в пикочния мехур и нарастнала простата. Това състояние прогресира с времето и засега науката не е открила начин да го спре.

В един момент започват да се образуват камъни в пикочния мехур, да се появяват чести и болезнени инфекции, дори може да се увредят бъбреците. Лазерната хирургия на простатната жлеза безкръвно и безболезнено се справя с уринарните нарушения и връща самочувствието, здравето и пълноценния живот на мъжа.

Многогодшният опит на уролозите в Хил клиник, както и модерната техника, с която разполагат, гарантира успешна интервенция и много кратки срокове на възстановяване.

Консултацията с уролог през октомври в Хил клиник е на стойност 35 лв.

Повече информация: 02 439 3131

https://hillclinic.com/kak-da-se-grizhim-za-prostatata-si/