; ЕС започва преглед на ваксината срещу COVID-19 на Оксфордския университет | 24Zdrave.bg

ЕС започва преглед на ваксината срещу COVID-19 на Оксфордския университет

1 окт 2020, 06:03 1  5448 Новини

Европейският здравен регулатор обяви, че започва оценка на експерименталната ваксина за COVID-19 на "АстраЗенека" и Оксфордския университет, за да се ускори процедурата по евентуалното й бъдещо одобрение, съобщи Ройтерс.

Комисията по лекарствата на Европейската агенция по лекарствата е започнала да оценява първата налична информация за ваксината и ще продължи, докато бъде получената цялата нужна информация и официално бъдат подадени документи за регистрацията й, предава БТА.

Новината бе съобщена седмици, след като няколко глобални изпитания на ваксината бяха спрени заради неочаквано заболяване на участник в тестовете.

Изпитанията в САЩ все още се проверяват и регулаторите разширяват изследванията си.уолъс
10/01/2020 21:33:02

Две жени доброволки (в Англия) развиха трансверсивен миелит (възпаление на гръбначния стълб) - тежко състояние (вкл. парализа)което при 2/3 от случаите води до трайни увреди) - едната през юли (след първата доза) другата в началото на септември (след втората доза)... Първата жена впоследствие бе диагностицирана с множествена склероза... "АЗ" опитаха да омаловажат инцидентите и дори да внушат, че това изключително рядко ( сред неваксинираните) заболяване е просто СЪВПАДЕНИЕ ... Между другото ваксината се тества за безопасност не срещу инертно плацебо, а срещу известната със страничните си ефекти менингококова ваксина (за да излезе съпоставимо "безопасна" с "плацебото", което по същество е ИЗМАМА!)

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *