; Прогноза: Има ли успешна ваксина, животът влиза в ритъм през лятото на 2021-а | 24Zdrave.bg

Прогноза: Има ли успешна ваксина, животът влиза в ритъм през лятото на 2021-а

21 сеп 2020, 03:47  13336 Новини

През лятото на 2021 г. Великобритания може да се върне към нормалното си ежедневие отпреди карантината, ако в началото на годината разполагаме с надеждна масова ваксина срещу коронавируса, каза пред телевизия Ай Ти Ви министърът на здравеопазването Мат Хенкок, цитиран от Ройтерс.

На брифинг главният здравен инспектор на Великобритания Крис Уити днес предупреди, че разпространяването на COVID-19 в страната продължи по настоящата си траектория, броят на смъртните случаи, пряко причинени от вируса, ще продължи да расте, вероятно експоненциално.

Премиерът Борис Джонсън обсъди през уикенда с министрите как да реагира правителство на нарастващия брой заразени, достигнал равнищата от края на май, посочва Асошиейтед прес.

По-късно тази седмица се очаква кабинетът да обяви редица краткосрочни ограничителни мерки за забавяне на разпространението на болестта. Очаква се Борис Джонсън да направи изявление по въпроса утре, пише БТА.

Числеността на заразените с коронавируса във Великобритания се удвоява на всеки седем дни, и ако този темп се запази, в средата на октомври ще има по около 50 000 нови случая на ден, каза на телевизионен брифинг главният научен съветник на правителството Патрик Валънс.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *