; Д-р Симидчиев: Училищата ще станат разпространител на заразата | 24Zdrave.bg

Д-р Симидчиев: Училищата ще станат разпространител на заразата

18 сеп 2020, 09:34 1  15628 Новини

Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата, но не и инкубатор. Там няма да имаме тежко боледуващи сред учениците. Това заяви в студиото на Нова тв пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Децата са в групата с нисък риск и при тях заболяването протича леко. Тежко може да боледуват само преподавателите. Броят на положителните ще се покачва, защото има много контактни лица. Хоспитализацията или смъртността обаче няма да се повиши, стана ясно от разговора. 

Д-р Симидчиев коментира и факта, че децата биха могли да заразят своите по-възрастни близки и трябва да използват предпазни средства.

„Има няколко установени факта за маските. Те намаляват честотата на предаване на респираторните инфекции, а не само на коронавируса. Втори факт е, че те нямат доказани странични ефекти. Вреда от маските няма. Всеки който твърди обратното, нека предостави доказателства”, каза специалистът.

Пулмологът обясни, че поради средата, в която се намират децата тяхната възприемчивост е голяма. Именно поради този факт броят на заразени няма да бъде малък. Според него това няма да доведе до утежняване на обстановката в страната.уолъс
09/18/2020 10:44:38

Смехотворни опити да се отклони вниманието на публиката от очевидния ФАКТ, че смъртоносна пандемия НЯМА! - смъртността и хоспитализациите са ЕДИНСТВЕНО ВАЖНИТЕ, другото ("случаите") е просто артефакт от увеличеното тестване (с ненадеждни тестове недоказващи нищо) и прах в очите на хората... Простотиите за маските навеждат на извода, че или става дума за непознаване на релевантните научни изследвания по темата-доста такива има правени по света - (т.е. невежество) или за мозъчни промивки на наивното население (т.е. злонамерено безхаберие и слугинаж на чужди опорни точки)... Хората обаче (макар и бавно) все по-масово излизат от хипнозата... лъжците скоро ще трябва да отговарят за деянията си

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *