; Намалената физическа активност и дистанцирането причиняват стрес | 24Zdrave.bg

Намалената физическа активност и дистанцирането причиняват стрес

14 авг 2020, 12:42 1  7700 Новини

Дистанцирането и намалената физическа активност заради пандемията са увеличили случаите на стрес, тревожност и депресия, съобщи ЮПИ, позовавайки се на две изследвания в САЩ.

Според едното от тях, публикувано в PLOS One, 42 процента от наблюдаваните еднояйчни близнаци са съобщили, че по-малко са се движели през март, когато започна изолацията заради новия коронавирус. Това, заедно с някои генетични фактори и въздействието на околната среда, може да е допринесло за увеличения стрес. Нарасналата тревожност обаче не може да бъде приписана пряко на намалялата физическа активност, предава БТА.

За изследването специалисти от университета на Вашингтон са анкетирали в интернет почти 4000 близнаци.

Във второто изследване, направено от Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията, 41 процента от участниците са съобщили за поне едно нежелано психично или поведенческо състояние, свързано с пандемията от COVID-19. В него са участвали 5500 души.

И двете изследвания свързват увеличаването на психичните проблеми със социалната изолация заради пандемията.Хепи
08/14/2020 15:08:08

То не може да се угоди на всички хора. Дистанцирането е здравословно и правото на лично пространство трябва да е неотменна част от правата и свободите на хората. Тове, че има психично болни хора, които не уважават дистанцията и личното пространство за тях има специализирани психо диспансерни и заводски халета къде да се гъчкат един в друг и миришат като в бежански лагери има таки болни мозъци които това искат за тях без проблем да ги прагим спцеализирани гета.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *