; Болници в Пекин започнаха онлайн диагностика, лечение и доставка на лекарства | 24Zdrave.bg

Болници в Пекин започнаха онлайн диагностика, лечение и доставка на лекарства

14 авг 2020, 12:00  5456 Новини

Осем болници в Пекин, включително първостепенните „Анджън“, „Сюену“ и „Чаоян“, започнаха да предоставят онлайн услуги за диагностика, лечение и доставка на лекарства, за да осигурят удобства на пациентите с хронични заболявания и намалят риска от кръстосани инфекции, причинявани обикновено от хора, многократно посещаващи лечебните заведения, предаде "Радио Китай".

Пациентите могат да си запишат час след като се регистрират в мобилното приложение или минипрограма на конкретната болница в WeChat. Консултациите се провеждат по видео чат, след което лекарите издават рецепти, които се изпращат от тях в рецептурната платформа на болницата за преглед. След приключване на прегледа, тя се предава на болничните фармацевти, за да издадат официална електронна рецепта, а доставката на лекарства става с куриер.

През май Националната комисия по здравеопазване издаде циркуляр, в който призова болниците да ускорят въвеждането на онлайн диагностика и лечение, както и да се насочат към изграждането на изцяло базирани в интернет болнични платформи. Целта е да се намали натискът от потока пациенти към големите болници и се подпомогне борбата срещу COVID-19.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *