; 6% от хората в Англия развили антитела срещу новия коронавирус | 24Zdrave.bg

6% от хората в Англия развили антитела срещу новия коронавирус

13 авг 2020, 06:32  6760 Новини

Над 3,4 милиона души в Англия са развили антитела срещу новия коронавирус, което представлява шест на сто от населението, предава ДПА.

Това е по-голям процент, отколкото се считаше преди време. Според проучване, публикувано в четвъртък, в края на юни около 13 процента от лондончани са имали в организма си такива антитела, което е два пъти над средната норма за страната. Хората с най-малко антитела са били жителите на Югозападна Англия със средно 3 процента.

Въпреки че съществуват редица неизвестни, свързани с новия коронавирус, получените данни ще са от голяма полза зар решенията, които ще бъдат взимани относно мерките за контрол на пандемията. Това заяви Греъм Кук, професор по Инфекциозни болести в лондонския "Импириъл колидж".

В Англия около 100 хиляди души взеха участие в първото национално изследване на антитела с използването на домашни комплекти за самотестване, уточни БТА.

Участниците взимаха капка кръв от пръста си, прочитаха резултатите и ги изпращаха онайн. Проучването установи, че хората от етническите малцинства са били от два до три пъти с по-голяма вероятност да са заразени, в сравнение със съгражданите си с бял цвят на кожа. Най-вероятните носители на вируса се оказали здравните работници. Над 16 процента от работниците в домовете за социални грижи, контактуващи с пациенти, са били носители на антитела, установи изследването.

Младежите в групата на 18-24-годишните са били с два пъти повече антитела /8 на сто/ в сравнение с хората от по-възрастната група на 65-74-годишните /3 на сто/.

Изследването е било направено в периода от 20 юни до 13 юли от екип на лондонския "Импириъл колидж".*       
* (Няма да бъде показвана)
* *