; Две жени с коронавирус са починали в Шумен, друга в Кюстендил | 24Zdrave.bg

Две жени с коронавирус са починали в Шумен, друга в Кюстендил

11 авг 2020, 04:17  8976 Новини

Два нови случая на коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област, починала е 78-годишна жена

В област Враца пет от шестте нови случаи на заразяване с коронавирус са установени в Мездра

Две жени с коронавирус са починали в МБАЛ - Шумен вчера, съобщи на БТА директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

Едната от тях е на 62 години, от Нови пазар, която е била и с артериална хипертония, и с диабет. Другата жена е на 72 години, от Хитрино, която е имала онкологично заболяване и бъбречна недостатъчност.

В МБАЛ - Шумен с коронавирус са хоспитализирани 16 пациенти.

Един от тях е интубиран и е на изкуствена вентилация, уточни д-р Костов.

Два нови случая на коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област за изминалите 24 часа. И двата случая са от община Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

В болницата в Кюстендил от коронавирусна инфекция се лекуват трима пациенти. Състоянието на един от тях остава тежко, казаха от болницата. Осем са пациентите, настанени за лечение в болницата в Дупница. Състоянието им е сравнително стабилно.

Починала е 78-годишна жена от община Бобов дол вчера, която е била с придружаващи заболявания, казаха още от Областния кризисен щаб.

Междувременно пет от шестте нови положителни резултати за заразяване с коронавирус са дадени от жители на Мездра, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Враца.

Случаите в Мездра са открити при епидемиологично проучване на здравната инспекция след бързо известие на общопрактикуващ лекар, като при всички случаи става дума за контактни в домашна среда с вече потвърден случай. Мъж на 73 г. и жена на 74 г. от едно домакинство са диагностицирани за домашно лечение. Другите случая са също в едно семейство - мъжът на 46 г. се лекува в домашна среда, а младеж на 23 г. и момиче на 21 г. са без симптоми на заболяването. Всички са изолирани, установяват се контактните им лица, допълват от РЗИ-Враца.

Шестият случай е на жена на 42 г. от Враца, която се е изследвала по желание и е безсимптомна. Тя се завърнала наскоро в града от Варна, уточняват от здравната инспекция.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *