; Мисис България стопи 60 кила | 24Zdrave.bg

Мисис България стопи 60 кила

10 авг 2020, 12:21 3  37572 Новини

Уникално!

От 108 Ирина Белчева става 48 кг

За 7 месеца минах през много сълзи и критични ситуации, но успях!60 килограма за седем месеца свали Мисис България 2017 Ирина Белчева! Тя ражда дъщеря и син, но напълнява до незавидните 108 кг. С много воля, лишения, диети и упоритост Ирина се стопява до 48 кг и връща предишната си стройна фигура.
Преобразяването на най-красивата омъжена българка за 2017-а не минава без трудни моменти. Пред "България Днес" Белчева разкри душата си за най-големите изпитания и успехи, които бележат живота й през последните няколко години.


"Имах много тежки ситуации, в които съм била на ръба да се откажа. Няма да крия един от най-критичните моменти. Имах проблеми с косопад, защото в тази битка се стига до хормонални смущения. Взех мерки навреме и го преодолях, а силната ми вяра ме укрепи и изгради като по-силна личност! Имаше и плач, и сълзи. Имаше букет от емоции. Но преодолях всичко и успях!", споделя Ирина.


Децата и съпругът й дават най-голяма увереност и подкрепа в битката с килограмите. Борба, която не предвещава никой заради спортуването още от ранна възраст и липсата на напълняване до първата бременност.
"Винаги съм поддържала стройна мускулатура. Занимавах се с плуване до късните ми тийнейджърски години. С фитнес, каланетика и народни танци също. Никога не бях пълна, но по време на двете бременности, които се случиха през две години, аз драстично напълнях. Всичко започна преди първата бременност и продължи доста след втората", продължава с откровената си история пред вестника инж. Белчева, която от 2008 г. работи в Министерството на енергетиката и отговаря за сигурността и контрола в енергоснабдяването.


Година след раждането на второто й отроче - дъщерята Ирен, която е кака на по-малкия Кристиян, Ирина започва гладолечение по метода на Лидия Ковачева. Следват захранване и разделно хранене. После отново редуване, съпътствано с много спортуване и пиене на вода.
"Най-вече трябваха силна воля, желание и мотивация. Вътрешната сила и настройка са жизнено необходими за крайния резултат. Това е пътят", категорична е Белчева, чиято професионална кариера през годините минава в сферата на енергетиката.


През цялото време на режима на хранене Мисис България изчита всевъзможни материали по темата. Затова задължително през цялото време се консултира с лекар.
"Открих баланса и хармонията за себе си, с които поддържам това тегло вече няколко години. Освен рационално и разумно аз се храня здравословно и това е много важно. Успях да предам това на моя съпруг и децата ми. Консумираме изключително много плодове и зеленчуци. Не се храним с вредни храни, полуфабрикати, пакетирани и консервирани ястия. Стремим се да се храним повече със сурова храна или съвсем леко обработени. Изцяло съм изключила захарта, солта и брашното от менюто", категорична е инж. Белчева и добавя, че вместо захар използва меда като неин заместител.


Нито преди, нито след напълняването Ирина Белчева е имала здравословен проблем.
"Причината да искам да отслабна е изцяло от здравословен характер, за да поддържам добра физика, заради близките си и малко от чисто женска суета. Случи се по естествен начин, че след като свалих тези 60 кг, станах Мисис България 2017. Конкурсът не беше цел, не отслабнах заради него", категорична е инж. Белчева
Спечелването на короната й дава възможност за участие в много благотворителни инициативи. Нещо, което напълно съвпада с идеологията й.
"Голяма привилегия и чест е за мен това. Направих благотворителна кампания да помогнем на абитуриентите в нужда и неравностойно положение. Много съм щастлива, че успях да я реализирам. Две поредни години дарих в няколко дома за настаняване от семеен тип и столични училища тоалети. Доста добри дела успях да сътворя за последните три години, откакто станах Мисис България", споделя Белчева.
Занапред мисиската, която е електроинженер по образование, обмисля редица мероприятия, в които пред публика да разкрива през какво е преминала, докато влезе отново в стройната си фигура и години след това да успява да я запазва.
"Най-голямата ми мечта е Господ да ме дари с трето детенце. Ирен ще бъде в трети клас, а Кристиян в първи от есента и двамата искат братче или сестриче", разкрива Ирина, която успешно съвместява отговорната работа в министерството, семейните задължения с двете й деца и поддържането на стегната фигура след рекордното отслабване с 60 кг за 7 месеца.jokin
08/10/2020 18:27:50

Хубаво,но по ТЛС,даваха,че кожата им виси.Тя как,го е избегнала?

Viktor
08/10/2020 20:22:03

VTOROTO OTROCHE E KAKA NA PARVOTO ......?????????? POREDNATA IDIOTIA !!!!!!! KATO LAGETE I PISHETE GLUPOSTI MAAALKOOOOO MISLETE SAMO AKO MOGETE !!!! IDIOTIIIIIIIIII !!!!!!!!!

мисис
08/11/2020 12:48:17

Вероятно 108 кг. е тежала преди раждането на второто си дете, и едва ли е тежала толкова без да е бременна. Просто -60 кг. звучи винаги по- уау. И аз свалих 20 кг. за по-малко от година без много зор, без да съм била бременна, без да ми виси кожата и т.н. Познавам и много други свалили внушителни кг. Всичко опира до пренастройка на това как се възприемаш и кое ти е приоритет, а не до глад, инат и големи драми. Да, и големи глупости пише в статията, добре беше редакторът да я погледне.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *