; 5 медицински лица с коронавирус в Добричка област | 24Zdrave.bg

5 медицински лица с коронавирус в Добричка област

9 авг 2020, 01:43  5812 Новини

И през двата почивни дни област Добрич се откроява с висок ръст на новозаразени с коронавирус. Затова за пореден път Областният координационен щаб призовава за отговорно отношение и спазване на противоепидемичните мерки. Личната отговорност на всеки един жител на областта е от съществено значение за намаляване на броя назаразените.

За 8 август в Единния информационен портал бяха регистрирани 15 положителни проби на жители от област Добрич. Директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова заяви, че това са 9 жени на възраст от 44 г. до 74 г. и 6-има мъже на възраст от 32 г. до 76 г. Четири от жените са настанени за лечение в болницата в Добрич, една е на лечение в болницата „Св. Марина“–Варна, и четири, които са се изследвали по собствено желание, са поставени в изолация на домашно лечение. От новорегистрираните положителни шестима мъже – четирима са настанени за лечение в болницата в Добрич, а другите двама – изследвали се по желание, са на домашно лечение и изолация.

От всички 15 положителни резултата, два са на медицински лица.
За последното денонощие в Единната информационна система има регистрирани 32 положителни резултата на жители на област Добрич. В неделя новорегистрираните са 11 жени на възраст от 40 г. до 79 г. и 21 мъже на възраст от 3 г. до 79 г. Седем от жените са изследвани от РЗИ като контактни на положителни пациенти. Други три жени са изследвани също от РЗИ като пациенти с клиника и една е направила изследване по собствено желание. Всички новорегистрирани жени са на домашно лечение и изолация.

Трима от мъжете са настанени за лечение в болницата в Добрич, един е настанен за лечение в болница „Св. Анна“ – Варна, останалите са поставени на домашно лечение и изолация.

12 са изследваните от РЗИ лица като контактни на положителни, четирима са изследвани също в РЗИ поради проявена клиника и един от мъжете се е изследвал по свое желание. От всички 32 положителни резултата три са на медицински лица.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *