; СЗО насърчава носенето на маски | 24Zdrave.bg

СЗО насърчава носенето на маски

4 авг 2020, 05:58 4  5152 Новини

Световната здравна организация подема кампания за насърчаване на носенето на маски.

Все повече френски градове задължават хората да носят маски на открито. В Ница, полицейски патрул предупреждава гражданите три поредни дни, след това се налага глоба от 35 евро. В други градове санкцията може да стигне до 135 евро, предаде БНТ.

Властите в Москва предприеха същата мярка. Маските са задължителни в магазините, в градския транспорт и на други места, където се струпват хора. За неспазване на указанията досега са глобени 30 000 пътници в московското метро. Глобите варират между 4000 и 5000 рубли.

Пицария в испански курортен град намери начин да ограничи контактите на персонала с клиентите. Храната се избира, поръчва и плаща чрез приложение в мобилните телефони, а сервитьорът само я носи. Не всички са доволни.

СЗО отправя предизвикателство тази седмица с партньори от цял свят за носене на маски и изпращане на снимки на хора с маски.

Тедрос Гебрейесос, генерален директор на СЗО, коментира така: "Като носите маска, изпращате силно послание към другите, че всички заедно сме в това бедствие".

Смъртните случаи на COVID-19 в света наближават 700 000.Пичага
08/05/2020 00:35:41

Лайната ДОЛНИ преди няколко месеца казваха, че маските са ВРЕДНИ, сега друга песен пеят, гомнарчетата?

Маските СА ВРЕДНИ!
08/05/2020 13:04:45

Маските НЕ предпазват! Маските ВРЕДЯТ и са развъдник на бактерии! Маските са ЕМОЦИОНАЛЕН ЗАТВОР! СЗО СА ПРЕСТЪПНИЦИ и ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ!!!!

уолъс
08/05/2020 15:56:06

Никакви маски не предпазват от вируси (такива са изводите от всички независими научни изследвания по света... доста такива има, добре е да се прегледат) а носенето им (особено продължителното) е изключително нездравословно и за немалко хора дори опасно... Настояването да се носят е антинаучно и унизително, но явно няма друг (извън нагнетяваната от масмедиите истерия) начин да се поддържа жива илюзията за смъртоносна пандемия, страхът от която да кара хората да очакват и желаят ВАКСИНА, която да върне нормалността... Горко на наивниците, които доброволно ще се подложат на токсичните инжекции, кураж и твърдост на разумните, които ще им се опълчат (понеже натискът и принудата ще са огромни) в защита на ИСТИНАТА и СВОБОДАТА!

до уолъс
08/05/2020 16:18:11

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *