; В Русия ще регистрират ваксина срещу коронавируса до дни | 24Zdrave.bg

В Русия ще регистрират ваксина срещу коронавируса до дни

3 авг 2020, 06:25 1  8740 Новини

Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) очаква руската ваксина срещу новата коронавирусна инфекция да бъде регистрирана до 10 дни.

Това заяви в понеделник шефът на фонда Кирил Дмитриев в интервю за телевизионния канал Россия-24 .

"Очакваме регистрация на тази ваксина в Русия до 10 дни", каза той.

Дмитриев отбеляза, че до края на 2020 г. производството на ваксината може да достигне 10 милиона дози на месец. Той уточни, че компаниите Alium и Р-Фарм ще произвеждат ваксината, предава Канал 3.

Шефът на РФПИ подчерта, че в случай на регистрация на ваксина в рамките на следващите 10 дни Русия ще изпревари не само САЩ, но и всички други страни.

"Това ще бъде първата в света регистрирана ваксина срещу коронавируса. Това наистина е много важно постижение", заключи Дмитриев.

По-рано министърът на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко заяви, че клиничните изпитвания на ваксина, разработени от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология, са приключили. Друга ваксина, разработена от Държавния изследователски център по вирусология и биотехнология на Роспотребнадзор, сега е на етап клинични изпитвания. Министерството на здравеопазването планира да започне масова ваксинация на населението през октомври.Христо
08/04/2020 09:37:40

Тая ваксина е тествана на единадесет постоянно пияни руски алкохолици , и то срещу бутилка долнопробна водка .

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *