; 15 проби в Добричко на поставени на домашно лечение пак са положителни | 24Zdrave.bg

15 проби в Добричко на поставени на домашно лечение пак са положителни

3 авг 2020, 05:07  8460 Новини

13 са новорегистрираните случаи с положителен резултат от PCR тестове за COVID-19 на територията на област Добрич, показват данните на Единния информационен портал.

Директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова съобщи, че общо 35 проби на жители на област Добрич са били изпратени и обработени в лаборатория във Варна. От тях 13 са на новорегистрирани заразени с коронавирус. Шестима от новите пациенти са мъже на възраст от 40 г. до 82 г. Единият от мъжете е настанен за лечение в болницата в Добрич, а другите петима са настанени на домашно лечение и изолация. Един е изследван от РЗИ като пациент с оплаквания, а четирима – от работодател или по собствено желание без оплаквания, обясни д-р Ангелова.

Седем са новорегистрираните пациенти жени на възраст от 46 г. до 60 г. Четири са изследвани от РЗИ като контактни и с оплаквания, а другите четири са изследвани от работодател или по свое желание без оплаквания. И седемте пациентки са на домашно лечение и изолация. Сред новите случаи няма такива при медицински лица и от Дома за стари хора в Добрич.

Общият брой проби изпратени през неделния ден на жители на област Добрич е бил 35, каза д-р Ангелова, като допълни, че 15 от пробите са били контролни на лица, поставени на домашно лечение и изолация. Всички са с положителен резултат. От общия брой изпратени проби само 7 са отрицателни, добави тя.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *