; Всеки трети пациент с COVID-19 в Корея се подобрява от ремдесивир | 24Zdrave.bg

Всеки трети пациент с COVID-19 в Корея се подобрява от ремдесивир

13 юли 2020, 08:20  8188 Новини

Всеки трети пациент с COVID-19 в Република Корея показва подобрение в състоянието след терапия с антивирусния препарат "Ремдесивир" на "Джилийд Сайънсис", съобщи Ройтерс, като цитира информация на местните здравни власти.

Необходими са допълнителни изследвания, за да се установи дали подобрението се дължи на това лекарство или на други фактори като други терапии или имунен отговор на пациентите, уточниха властите.

Няколко страни по света, сред които и Република Корея, включиха антивирусния препарат в списъка от лекарства срещу болестта, предизвикана от новия коронавирус, предава БТА.

В петък американската биофармацевтична компания "Джилийд Сайънсис" обяви, че според нови анализи ремдесивир намалява риска от смърт при пациенти в тежко състояние с COVID-19, но предупреди, че са нужни задълбочени клинични тестове, за да се потвърди надеждността на лекарството за тези случаи.

В Република Корея лекарството е приложено на група от 27 пациенти в различни болници и резултатите бяха обявени в събота от Корейските центрове за контрол и профилактика на заболяванията. При девет от пациентите е отчетено подобряване на състоянието, при 15 случая не е отчетена промяна, а състоянието на трима пациенти се е влошило. Резултатите предстои да бъдат засечени с контролната група и да бъдат анализирани.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *