; Изпратиха пострадалото при катастрофата на "Тракия" дете за лечение в "Пирогов" | 24Zdrave.bg

Изпратиха пострадалото при катастрофата на "Тракия" дете за лечение в "Пирогов"

13 юли 2020, 08:16  3816 Новини

От университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора съобщиха, че днес след 17 часа 3-годишното момиченце, което пострада при катастрофата на магистрала "Тракия" в неделя, е изпратено за продължаване на лечението му в столичната болница "Пирогов". Неговото състояние остава тежко.

Според съобщението на болница "Киркович", момиченцето е поставено на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е засегната областта на черепната основа.

В резултат на удара в областта на главата и последващата травма е затруднена и нормалната функция на мозъчните структури, което води до развитието и на мозъчен оток. Това предизвика настъпването на отклонения от нормалното функциониране на дихателната и сърдечната система на детето. Има и увреждания в областта на гръдния кош, които са стабилизирани в момента.

Работата на лекарските екипи за спасяването на живота на детето продължава и по време на транспортирането му с линейка до София, увери директорът на старозагорската болница проф. д-р Йовчо Йовчев.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *