; Българско изобретение в борбата с Ковид-19? | 24Zdrave.bg

Българско изобретение в борбата с Ковид-19?

25 мар 2020, 03:51 1  19024 Новини

 Българският професор Жеко Ганев произвежда генератор, с който твърди, че е възможно антивирусно третиране на въздуха в присъствието на хора, предава NOVA

Според изобретателя така може да се прочистват помещения в болници и други големи пространства, което ще направи COVID-19 неспособен да се прикрепи към здрави клетки.

„Коронавирусът е средно устойчив и в природата се унищожава от гръмотевични бури, когато атмосферата се насища с озон. Затова очаквам, че при първите атмосферни смущения COVID-19 ще започне да намалява”, смята проф. инж. Жеко Ганев.

Самият озон не влияе директно върху коронавируса. Атомният кислород, на който се разлага озонът, деактивира този вирус и то за много кратко време. Нашият принос е в това, че ние създадохме първата система в света, която генерира хибриран озон. Заболяването се убива в рамките на 15 минути”, обясни хипотезата си инж. Ганев.smartass
03/25/2020 22:57:56

Еми да колко му е - но малко е токсичен озона неможе постоянно да се озонира. Но виж УВ лампите особено тези екзимерните с Криптон-Хлорна смес които излъчват на 222нанометра ултравиолетова светлина - И са безопасни за кожата и очите на хората - с тех се убиват вирусите за 10 секунди и може да светят като обикновенна луминесцентна лампа и докато има хора и се движат - като болници и обществени сгради и да се спре блокадата и целата олелия.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *