Потенето прочиства и разкрасява

2 мар 2020, 03:00 1  10736 Сила за живот

Унищожава вредни бактерии по кожата

Спортуването е полезно за здравето и удължава живота. Но не всички са наясно колко са големи ползите от присъщото за него изпотяване. Те са много – от вдигане на настроението до хубава кожа, пише в. “Дейли мейл”.

Човешката кожа е орган с редица важни функции. Тя регулира това, което влиза и излиза от тялото. При потене кожата изхвърля токсични вещества и тежки метали, включително олово и живак. Затова ходенето на сауна е толкова полезно и прочиства организма заедно с балансираното хранене и пиенето на много вода. А потенето дехидратира тялото, появява се жажда и човек се налива с вода, което е добре за бъбреците.

Тялото е покрито с милиони потни жлези. Изследване на Университета на Мичиган показа, че те са резервоар за зрели стволови клетки, които помагат за по-бързо заздравяване на рани.

Не е вярно, че изпотяването уврежда кожата. Напротив, то помага за унищожаване на вредни бактерии, които предизвикват обриви и акне, и кожата става чиста и здрава. Затова си струва да се понасят временните неприятни усещания като лоша миризма и лепкавост.

Една от причините да се ходи на фитнес е именно потенето. Идеалният вариант е при спортуване да не се слага грим, за да се изхвърлят токсини, без да се вкарват в тялото нови. След обилно потене видът става по-свеж, а лицето заблестява.

Съвременната индустрия за разкрасяване активно използва вредния химикал бисфенол А - потенето е начин за прогонването му.

Самата фитнес зала бъка от вредни микроби, но потта не им позволява да навлязат в тялото. Сп. “Уомънс хелт” пише, че потта съдържа естествен антибиотик дермицидин, който предпазва от патогени и от инфекции.

Упражненията регулират емоциите. След фитнес нивото на стрес спада и има чувство на щастие. Това става, защото с потта се освобождава ендорфин - хормонът на щастието, който предизвиква радост и доволство.

По време и след спортуване циркулацията на течности в организма и кръвообращението се засилват и така се подпомагат мускулите да изкарат млечната киселина. А това скъсява времето на мускулната треска и прави тялото по-малко податливо на травми. POLKMNHJ
03/02/2020 20:02:15

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас.       Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и искаше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: (joseluisloans@gmail.com)

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *