Бургас спешно търси хематолог

20 яну 2020, 04:49 1  3772 Новини

Кметът на Бургас Димитър Николов е водил спешен разговор с шефа на Националната здравно-осигурителна каса д-р Дечо Дечев заради кризата със затвореното хематологично отделение в  градската болница. До нея се стигна, тъй като през декември умря  единственият хематолог в болницата - уважаваният д-р Димо Рибов. Наложи се болни пациенти да пътуват до Варна, за да не прекъсват лечението си.

Николов и Дечев са говорили за нуждата от  незабавно назначаване на хематолог на допълнителен договор в болницата, която единствена в Югоизточна България лекува пациентите с хематологични диагнози. Освен това е нужен и договор с НЗОК за дейност по съответни клинични пътеки.

Общината се наема да осигури жилище, дойде лекар от друг град, и да финансира специализации на медици за тази дейност в Бургас.

Николов и Дечев се договориха да се срещанат в София.цецо
01/21/2020 09:29:05

самото търсене на хематолог говори за нередности на болничния менижмънт и за отвращение на колегите от работата в болницата на хематологичното отделение което изкуствено беше заставено да търпи пенсионерина д-р рибов посредствен лекар старши който пазеше с участието на директорите на болницата сина си да завърши и да му осигури място без специалност ,но той го предаде и не отиде в отделението . и умря старшия . преди това отделението беше общо профилно и го затваряха и отваряха с месеци . сега Николов понеже е енергичен ще докара някой хематолог от Карлово и Карлуково и ще си оправят работата господа ловджии директори - само ги вижте на снимките Миразчийски - третия по богатство лекар в България Заро Георгиев и Славов - некадърния уролог който д-р Стоев го правеше на нищо ,защото не разбира и не е направил и една операция .

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *