Бум на хепатит А в Бобов дол

18 яну 2020, 07:54 1  3224 Новини

Бум на хепатит А има в Бобов дол. 25 случаи на заразата, известна като болест на мръсните ръце, са установени в града от октомври, 13 от тях са в 2-те училища, обяви пред БНР  здравната инспекция в Кюстендил.

Епидемия не е обявена, каза кметът на града Елза Величкова. Общината взела мерки срещу разпространението на хепатита. Извършва се редовна дезинфекция в двете училища, увери Величкова: „РЗИ не е обявило епидемия, но има. В едното училище са 12 деца, в другото – едно“.

Ако се изключи бумът в Бобов дол, в областта няма много случаи на хепатит А. За миналата година са били 26, каза д-р Илиана Кръстева. „Ще се овладеят, стига да се спазва хигиена. Единствено в детските заведения се прекратява приемът на деца, ако не са боледували или имунизирани, за срок от 45 дни. Има ваксина, която е с много добър ефект. Ако 80% от контингента се обхване, за 2-4 седмици край с разпространението.“уолъс
01/18/2020 10:40:57

Поредна доза фармапропагандна помия с цел промотиране на безсмислена и опасна (невротоксичен алуминиев адювант, ДНК от абортиран човешки зародиш и прочее боклуци) ваксина за сравнително безобидно заболяване, за чието избягване е достатъчна елементарна хигиена... Все същата стратегия - всявай страх, продавай спасение (на доверчивите и наивните ...невежите?)Хора, четете и се образовайте!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *