; Двойно ферментиралата бира предпазва от затлъстяване и укрепва съня | 24Zdrave.bg

Двойно ферментиралата бира предпазва от затлъстяване и укрепва съня

30 ное 2019, 03:25 1  12696 Новини

Учени установиха, че двойно ферментиралата бира съдържа много пробиотични микроби, които носят различни ползи - като се започне от поддържане на теглото и се стигне до укрепване на съня, съобщи в. "Дейли мейл".

Учените са работили с белгийски бири като "Хогардън" и "Вестмале трипъл", които са двойно ферментирали - веднъж в пивоварната и втори път в бутилката. Втората ферментация увеличава алкохолното съдържание и променя вкуса, той става по-силен и сух. При нея обаче дрождите са различни от тези за традиционната бира, предава БТА.

"Получавате по-силна бира, която е много, много полезна" - каза проф. Ерик Класен, специалист по чревни бактерии от университета на Амстердам.

"Не даваме оправдание на хората да пият повече бира. В големи концентрации алкохолът е вреден, но ако пиете по една такава бира дневно, ще бъде добре за вас".

Учени от университета на Небраска установиха, че някои бутилки бира съдържат до 50 милиона пробиотични или "добри " бактерии. Попаднат ли в храносмилателната система, те убиват съперниците си - "лошите" бактерии, които предизвикват всякакви болести.Пияница
12/02/2019 05:06:46

Е, кои са двойно ферментиралите на нашия пазар?

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *