Над 75% от раково болните живеят с пет години по-дълго

23 окт 2019, 01:53 1  10508 Новини

Злокачествените образувания скоро ще станат най-голямата причина за инвалидизация в Европа, каза пред пациенти и журналисти проф. Асен Дудов, медицински онколог в столична болница.

Проф.Дудов участва във форум "Как да говорим за рака - заблуди и реалност".

Иновациите в онкологията се развиват много бързо и това е причината за увеличаване на преживяемостта на пациентите, допълни лекарят. През 1990 г. 5-годишна преживяемост при пациенти с рак на гърдата е имало при 50 на сто от случаите, а сега тя е над 75 на сто, посочи проф. Дудов. По думите му все повече се използва персонализираната терапия, въпреки че малка група от пациентите не се поддават на такава терапия.

Десислава Велковска, експерт от Министерството на здравеопазването посочи, че средномесечните разходи за терапия на карцином на бял дроб, на гърда, на простата и за меланом достигат 50 процента от разходите за болнична помощ. По думите й лекарствената политика трябва да осигурява достъп на пациентите до висококачествени медикаменти.

Психологическата подкрепа от близки и колеги, вярата в добрия изход, вярата в лекарите са най-важни за успелия пациент, единодушни бяха пациенти с карцином на гърдата.ivanov
10/24/2019 17:52:26

финансова услуга за индустриални и селскостопански инвестиции Ние представляваме офшорна банка, която предоставя на частни или юридически лица с капитал 25 000 000 евро за инвестиране във всички видове проекти, желаещи агропромишлена храна, възобновяема енергия и селскостопанска. Предлагаме оферти за кредит и инвестиционни фондове от 10 000 евро до максимална сума от 900 000 евро. От 500 000 евро клиентите трябва да представят план за проекта, подробно описан, за да имат достъп до желаните кредити. свържете се с нашата институция на адрес имейл: pro-kredits017@inbox.lv или директно посетете сайта на нашата партньорска банка, за да кандидатствате онлайн. www.offshore-bankingpro.com

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *