; Откриха клетки-пазители от рак на гърдата | 24Zdrave.bg

Откриха клетки-пазители от рак на гърдата

14 окт 2019, 02:56 1  10644 Новини

Учени от института "Франсис Крик" и Лондонския кралски колеж в Англия откриха уникален вид имунни клетки в тъкани на млечната жлеза, съобщи сайтът MedicalXpress.

Оказало се, че хора с повече от тези клетки имат по-голям шанс да оцелеят, ако са развили рак на гърдата. Открит е особен подтип гама делта Т-клетки, чието присъствие е свързано с ремисия при болни с тройно негативен рак на гърдата. Гама делта Т-клетките са специализирани и първоначално са се намирали в червата и кожата, предаде БТА.

Ежегодно в Англия се диагностицират около 55 000 болни от рак на гърдата и при 15% от тях той е тройно негативен. Този агресивен вид тумор не реагира на хормонална терапия, а химиотерапията забавя за кратко развитието му.

Според учените откритието ще помогне да се разработят нови терапии срещу болестта. Възможно е по изкуствен път да се стимулира производството на гама делта Т-клетки или те да се присаждат от тъкани на донори.Петрунка Сафронова
10/14/2019 20:47:12

А за това, че с помощта на йодната профилактика тези страдания могат да бъдат предотвратени - нито дума. За здравето на млечната ежедневно е нужен почти толкова безопасен йод - който трябва да постъпва с храната и водата, колкото и за синтеза на хормоните на щитовидната жлеза. Професор Aбрахам Г.Е. (Abraham GE) , акушер, гинеколог и ендокринолог в Медицинския институт в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, директор на американския център Хантер, в стремежа си да разбере защо японската нация е по-здрава от американската, стига до следните изводи: "Тайната на японското здраве и дълголетие се крие във високите количества АЛИМЕНТАРЕН ЙОД - и именно това спасява японците не само от рак на млечната жлеза, гушата, захарния диабет, високото кръвно, инфаркти и инсулти, но и удължава живота им средно до 83 години."

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *