; Ухапано от комар дете с тежка рана след лечение в Червен бряг | 24Zdrave.bg

Ухапано от комар дете с тежка рана след лечение в Червен бряг

22 авг 2019, 11:15 2  14964 Новини

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния

Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес". Част от кожата на лявата ръка на 3-годишната Евелин почти липсва. Майка й обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност.

Историята е от началото на месеца. Евелин е ухапана от насекомо, разчесвасе  и ръката й леко се подува. Притеснените родители я водят в спешния център в града за превръзка. На дрегия ден майката Анелия Бухалова води детето за смяна на превръзката.

"Беше друга смяна. Махнаха марличката, която беше залепнала на разчесаното място, голямо колкото 0,50 ст. Лекарката почисти с риванол и след това на една марля сложи по дължина йодасепт на паста. Директно го постави върху ръчичката. Детето изпищя и започна да рита. Едвам я удържах", разказва Анелия.

Цяла вечер Евелин е неспокойна и плаче. Родителите решават, че раната сърби, защото минава. Сутринта детето отива на детска градина, но вдига температура и Анелия го прибира по-рано.

"Извиках друга лекарка у нас да видим какво се случва. Като махна превръзката, се уплашихме, защото се откри това, което виждате на снимката. Заради некомпетентна лекарска намеса стигнахме до хирургическо лечение при животозастрашаващи инфекции на меките костни тъкани", казва Бухалова.

"България Днес" потърси за коментар медици от спешния център в Червен бряг, но никой не отговори на обажданията.Хахаха
08/25/2019 23:45:46

Некомпетентна сте Вие , госпожо . Няма токова нещо като " меки костни тъкани " , или са само меки или са само кости . Йодасепт е медикамент на базата на йод , прилага се директно върху кожата , няма друг начин на приложение. Най вероятно детето Ви има алергия към йод и тази рана от снимката е следствие на това , съчетано с инфекция от ухапването .

гост
08/27/2019 23:44:49

Това е безобразие ! Обвиненията са абсурдни ,но най-лесно е да се излива помия по адрес на лекарите .

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *