Бита ученичка: Удряше ме, докато припаднах

13 мар 2019, 08:45  8920 Новини

Арестуваха възпитател, който бие деца в ловешко училище. Видеоклип от скандалната случка се появи в социалните мрежи.

На кадрите се вижда как две момичета се бият в клас, а възпитателят се намесва да ги спре, но всъщност удря с юмруци едно от децата. Включва се и втори преподавател в основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в ловешкия квартал Гозница. Клипът е от 8 март. Върви проверка дали ръководството на училището е потулило случая.

Едно от битите момичета е със специални образователни потребности. Вчера в училището влязоха служители от Детска педагогическа стая и Регионалното управление на образованието.

„Барбара се прибра следобед в петък и обясни, че е бита от господина. Аз не повярвах защото обикновено е виновна тя. Все казват, че е луда, биела се е с децата. Не е луда, но е с малко нерви, като всяко едно дете. Изисква да й се обръща малко повече внимание. Много пъти са ми казвали, че е агресивна, а аз не вярвам, че тя е такава”, коментира майката на Барбара – Севда Димитрова пред Нова тв.

Конфликтът започва заради момче по време на занималня и не е имало учители в стаята. Били са само три деца. „Започнаха да се карат с мен. Аз исках да забравим това и да изляза. Едното момче не ми позволи. Хвана ме и започна да ме удря. Започнах и аз да го удрям. Дойде и момичето, после и възпитателят”, казва Барбара.

По думите й момичетата щели да се оправят и сами, но се намесил възпитателят. „Когато те се закачат, и аз скачам да се бия. Той ни удряше по главата. Другото момиче излезе от стаята, а той продължи да ме бие, докато не припаднах”, казва още Барбара.

След побоя тя се оплаква от болки в главата.

„Разговарях с родителите на децата. Това, което е станало, е сбиване за 3-4 мин, децата са разтървани. Не съм присъствала. Разбрах вчера от клипа, който ми донесе потърпевшото дете. Не съм снимала клипа аз, за да го крия. Веднага се извикаха родителите”, заяви директорката Валя Тодорова.

По думите й на 8 март никой не й е докладвал за инцидента. „Инцидентите с Барбара са чести и сметнах, че това е поредната дразга. Служителят ще си понесе пълната отговорност за деянието, аз ще взема мерки", каза Тодорова.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *