Спешният екип: Добре че на "Струма" не пострадаха деца

9 фев 2019, 09:16  2416 Новини

Доктор Агнеса Янева и медицинска сестра Ирина Руссо от Спешна помощ в Сандански първи се отзовават на място на катастрофата на автомагистрала Струма в началото на седмицата, раказва bTV.

Верижният сблъсък на повече от 20 автомобила стана на новия участък от нея близо до Сандански. Един човек бе убит, 10 бяха ранени.

Д-р Янева каза, че в съзнанието й остава картината на много ранени, с мъка в душата за себе си и своите близки. По думите й най-доброто в този случай е, че няма пострадали деца.

Притесняваме се, че в такава катастрофа ще има много жертви, но гледаме да реагираме веднага по най-бързия начин”, каза още д-р Янева.

Смачкани коли, затиснати хора – това е гледката, която е запомнила сестра Руссо. „В първия момент реагираме до най-близко пострадалия, в случая това беше жена. Няколко мъже изтеглиха кола, за да я извадят. Другите бяха по-далече и достъпът до тях беше по-труден”, спомня си тя.

Бих посъветвала хората да шофират внимателно и винаги да се съобразяват с пътната обстановка, защото в случая мъглата беше много гъста и явно скоростта е била висока”, добави Руссо.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *