; Содата за хляб като лекарство | 24Zdrave.bg

Содата за хляб като лекарство

22 сеп 2018, 08:00 3  122960 Домашен лекар

Ако се оригнете до 2-3 минути след като сте пили сода за хляб, ето какво означава това:

Содата за хляб (натриев бикарбонат) се синтезира от панкреаса, а в по-малка степен и от бъбреците като буфер срещу излишъка на киселини. Причината е, че всяка система в тялото работи най-добре при специфично за нея ниво на pH.

Содата излиза на пазара още през 1846 г., а през 1930 г. са я продавали с надписа "доказано лекарствено средство". Тя има лечебно действие в 5 случая и все пак не е за всеки. Бременните, децата под 6 г. и пиещите други лекарства трябва да питат лекар дали да я пият.

1. Неутрализира киселините

Понеже е алкална, содата неутрализира киселините в стомаха и кръвта. При стомашни проблеми след ядене на кисело и солено, изпийте 1/2 ч.л. сода с чаша вода. След това не бива да лягате 1 час, за да не влизат киселините в хранопровода ви.

За да разберете дали стомахът ви произвежда достатъчно киселина за храносмилане, изпийте 1/4 ч.л. сода с 250 мл вода и следете часовника. Ако се оригнете до 2-3 минути, всичко е наред.

2. Елиминира пикочни инфекции

Содата намалява киселинността и на урината и така убива бактериите, заразили пикочните пътища. Те избуяват в киселинна среда. Срещу тях изпийте 1 ч.л. сода с чаша вода на гладно.

Уринарна инфекция настъпва, когато бактерии около ануса влязат в контакт с гениталиите (при (избърсване с тоалетна хартия например) и стигнат пикочния мехур. Содата облекчава болките при тези инфекции, както и при цистит.

3. Облекчава подаграта

Подаграта е възпаление от натрупана в ставите пикочна киселина във вид на кристали. То се неутрализира с 1/2 ч.л. сода в чаша вода веднъж дневно. Ако имате пристъп на подагра, удвоете дозата сода.

4. Лекува настинка и грип

Содата се препоръчва срещу настинки и грип от медицински справочник, издаден през 1924 г. Той се позовава на случаи на по-леко изкаран грип при пандемията от 1918-1919 г., ако човек е пиел сода при появата на симптомите. Оттогава се дават през 2 часа по 1/4 ч.л. сода с вода през първите 36 часа на разгръщане на грипните симптоми.

5. Помага на бъбреците

Доказано е, че диализата с използване и на сода е по-ефикасна от стандартната. С пиене на големи дози сода времето до следващата диализа при нуждаещите се от нея се удължава с 2/3.натрии много не
09/22/2018 14:35:30

содата е вредна

Д-р Гълъбов
09/22/2018 15:38:22

Да содата е вредна... за всички фармацефтични фирми бълващи антиацидни препарати на солидни цени...

manolov
09/28/2018 16:47:20

надеждна оферта за заем за селскостопански и промишлени инвестиции. Ние сме финансова институция, която предоставя заемни и инвестиционни услуги за всеки, който се нуждае. Ние предлагаме инвестиционни услуги в земеделския и индустриалния сектор, за да предоставим по-благоприятна подкрепа на земеделския производител. офертата е валидна от сума от 15 000 евро до сума от 500 000 евро. За цялата информация относно условията и формалностите се свържете с нашите агенти онлайн по имейл. Email: mocan.laurita@mail.ru

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *