; Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми | 24Zdrave.bg

Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми

13 юни 2018, 10:08  13200 Домашен лекар

Всеки го боли корем от време на време. Има десетки причини за това, в това число гастрит, киселинен рефлукс, непоносимост към лактоза, стрес и прочие.

В повечето случаи стомашният дискомфорт преминава бързо и невинаги изисква лекарска помощ. „Мила“ събра за вас някои нелекарствени начина да се отървете от болката в корема.

1. Кайенски пипер

Храненето с лют червен пипер може да ви помогне с проблемите на корема по няколко начина. Действа като естествена анестезия и може да намали болката и дискомфорта. Също така може да намали киселинността, да попречи на образуването на пептични язви и да убие определени видове бактерии. Помага за по-ефективно храносмилане. Разбира се, трябва да го комбинирате с друга храна, когато го консумирате.

2. Джинджифил

Джинджифилът има невероятно влияние върху здравето на стомаха. Намалява възпалението точно като аспирин и ибупрофен. Подобрява кръвообращението, което помага за по-добро храносмилане. Помага на храната да преминава гладко през храносмилателния тракт, което ни позволява да абсорбираме повече хранителни вещества. Предотвратява газообразуването и отпуска мускулите на чревния тракт, което ни освобождава от стомашната болка.

3. Горчица

Въпреки че звучи малко невероятно, консумирането на супена лъжица горчица по време на хранене всеки ден може да има благоприятно влияние върху хранителния ви режим. Тя има силни противовъзпалителни и антиацидни ефекти, които може да намалят или дори да излекуват стомашните болки.

Целия текст четете тук*       
* (Няма да бъде показвана)
* *