Д-р Александър Боцевски, уролог: Развихме силен лазерен център за лечение на простатна жлеза

18 май 2018, 04:01  14464 Новини

- Д-р Боцевски, какви са пациентите, които се лекуват в Хил клиник?

Това са мъже, които държат да имат най-доброто възможно лечение. Независимо дали става въпрос за доброкачествено увеличена простатна жлеза или за злокачествен тумор в жлезата, към нас се обръщат хора, които търсят модерни и щадящи способи с безспорно добър резултат.

Все повече пациенти разбират преимуществата на лазерната урология и отказват да бъдат оперирани по старите методи с повече риск за усложнения. Днес медицината предлага възможност за отстраняване на увеличената простата без това да се отрази негативно на общото състояние на мъжа. Той остава здрав, силен и енергичен, за да изпълнява отговорностите си и в семейството, и в работата. Запазва контитенцията и потентността си. Лазерните операции, без разрез, практически без кръвозагуба дават сигурност за максимално бързо възстановяване. Имаме пациенти от провинцията, които буквално на следващия ден след операцията се чувстват толкова добре, че се качват на автомобила си и се прибират сами вкъщи.

- С каква техника разполагате за лечение на увеличена простата?

Ние сме единственото болнично заведение в България, в което уролозите могат да работят както със Зелен лазер, така с Тулиум и Холмиум лазери. Практиката доказва, че е възможно без никакъв разрез, без пълна упойка, без риск от усложнения увеличената простата да се премахне. Най-важното е, че мъжът запозва своето самочувствие, достойнството си, начинът си на живот – лазерната операция съхранява ерекцията и удоволствието от секса.

Нашите пациенти предпочитат Зеления лазер, особено при наличие на други заболявания: сърдечно-съдови проблеми или диабет. Методът е признат от Европейската и от Американската урологични асоциации като най-добър подход за отстраняване на особено големи простати, при хора с катетър и други усложнения. Разбира се не на последно място пациентите ни се чувстват комфортно, стаите са луксозни, обслужващият персонал се грижи отлично за престоя в клиниката, който между другото, е само 24 часа.

- А при рак на простатата?

- Можем да предложим както модерна диагностика – при нас е единственият в страната Fusion апарат за простатна биопсия, така и лапароскопско отстраняване на болния орган. Радикалната простатектомия е травматична, ако се извършва по традиционен отворен метод. Ние пристъпваме към операцията по друг, модерен начин – чрез лапароскопски инструменти, които въвеждаме в тялото през няколкомилиметрови отвори успяваме да отстраним простатния карцином. Тъй като практически не се отваря коремната кухина–пациентите се възстановяват по-бързо и се прибират вкъщи в по-добро общо състояние. Следоперативният болничен престой е различен – от 2-3 дни до 5 дни в зависимост от вида на операцията, нейния обем и органа, който се работи, което е значително по-малко от класическата хирургия.

- Кога да се обърне към Вас мъжа с уринарни проблеми?

Препоръчвам на всеки мъж, навършил 50 ежегодно да посещава своя уролог и то в болнично заведение, което разполага с модерна диагностична техника и лаборатория, да бъде направен PSA туморен маркер. Консултация със специалист е наложителна и при симптоми като чести позиви за уриниране, многократно нощно ставане, накъсана или слаба струя, напрежение, парене, кръв в урината. Мъжът не бива да отлага лечението на увеличената си простата, защото тя може да увреди и други органи.

За повече информация и запазване на час: 02 439 3131 или www.hillclinic.com

http://hillclinic.com/urologiya-prostata/