; Близо 24 000 ваксини поставени в "зелените коридори" и ДКЦ в София | 24Zdrave.bg

Близо 24 000 ваксини поставени в "зелените коридори" и ДКЦ в София

2 авг 2021, 05:42 1  3028 Новини

Близо 24 000 ваксини са поставени в "зелените коридори" на общината и в ДКЦ в София.

Починът за мобилни пунктове е с цел повече столичани да се ваксинират и е много успешен, казал зам.-кметът Дончо Барбалов при проверка в един от мобилните кабинети днес, предаде БТА.

И този уикенд - 31 юли и 1 август, продължава ваксинацията в моловете и два общински културни института. До 16 днес в тях са поставени над 1000 ваксини.

Пунктовете в The Mall, "България Мол", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол" работят до 18 ч. днес. Над 220 души са си поставили ваксини през уикенда в Културния дом в кв. "Дружба" и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

Над 11 853 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните пунктове в София от началото на лятото през уикендите.

През седмицата желаещите да се имунизират могат да си запазят час в ДКЦ. Общо поставените дози ваксини от 17 май до 30 юли в тях са 12 412. Повече информация има на http://www.sofia.bg/en/covid-19

Столичната община изпълнява и инициатива за ваксиниране на място на служители на заявили фирми и предприятия. Екипи посещават фирмите и ваксинират хората срещу COVID-19. На сайта https://call.sofia.bg/ има о заявление за това, което управителите могат да попълнят.Антиутопия в действие
08/02/2021 17:02:15

Сега процеса на ваксиниране е представен като че ли все едно ентусиазирани пионерчета с червени връзки изпълняват дълга си към обществото с това боцкане. Скоро специално създадени Einsatzgruppen ще минават наред по работни места и фирми, и със снайпери-спринцовки ще бодат всеки който е избегнал това безумие. Звучи ви все още абсурдно като фантастична антиутопия? Само почакайте още малко! Преди година и половина, когато казвахме че масовите ковид-паспорти ще са факт, това яростно се отричаше като конспирация. Сега самото отричане на тяхната „необходимост“ се мята за кощунство.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *